abortus i posle abortusa

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 37 total)
 • Author
  Posts
 • #4503

  Dobar dan doktore.Ja bi da pitam nesto.Imala sam abortus 24.07.2017 i nisam skoro uopste krvarila,da li je to normalno? Pijem lekove sto mi je gin.propisao,ali imam osecaj u stomaku kao mqle grceve.I da li bi smela da imam seksualne odnose sa partnerom cetri dana nakon abortusa.Hvala unapred.Inace ovo mi je prvi abortus u pitanju i neznam nista sto se posle toga tice.Hvala unapred.

  #4504
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Poštovana Majo, ponekad je moguće da bude sasvim blago krvarenje nakon prekida trudnoće. Potrebno je da se konsultujete sa ginekologom koji Vam je radio intervenciju.

  #4506

  Hvala na odgovoru.A da li mi mozete reci za sta sluze kapi Methylergometrin i Dovicin tablete? To mi je propisao moj gin.kad smo obavili abortus.A u apoteci su mi rekli da pored ovih lekova moram da pijem i dodatni antibiotik da ne bi ostetili zid materice i dala mi je floriotik.pa sam ja malo sumljicava u taj dodatni antibiotik.Da li mi mozete reci vase misljenje o svetu ovome.Hvala unapred.

  #4510
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Poslušajte svoga ginekologa. Methylergometrin kapi se koriste za “skupljanje” materice nakon intervencije, a Dovicin je antibiotik iz grupe tetraciklina.

  #5774
  Iva
  Guest

  Dobar dan doktore,pre nedelju dana imala sam prekid trudnoce u 10.nedelji trudnoce,blizanacka trudnoca,dva meska jedan plod,drugi plod Se nije razvio,nisam krvarila uopste,niti me je boleo stomak.Medjutim jutros sam osetila jak Bol u jajnicima I malo mi je islo braonkasto..Primala sam inekcije gadamicina I metilergometrina 2 put dnevno 5 dana..Zvala sam doktora rekao mi je da kupim dovicin da pijem I da je ovo krvarenje normalno kao i Bol posto je meni materica bila 12mm ili cm plus dvoroga I sa dva meska..Da li trebam brinuti u smislu da nije nesto ostalo?unapred hvala

  #5843

  Poštovana Iva,

  to je jedino moguće videti na kontrolnom ultrazvučnom pregledu.

  #7019
  Marija
  Guest

  Postovani,
  Imala sam missed i u 10toj nedelji mi je izvrsena kiretaza, krvarim vec 5 dana, zanima me na osnovu cega mogu znati kada mogu imati ponovo odnose kao i kada mogu da planiram ponovo trudnocu?
  Hvala.

  #7025

  Poštovana Marija,

  to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.

  #8054
  Jelena
  Guest

  Dobar dan, imala sam abortus pre 10 dana imam od početka vrlo malo krvarenje, da li mogu da imam seksualni odnos?

  #8114

  Poštovana Jelena,

  obično se preporučuje apstinencija od 2 nedelje.

  #8405
  Natasa
  Guest

  Uradjena mi je kiretaza u 8 nedelju i posle dve nedelje utvrdjeni mi je na ultrazvuk da ima izostanak. Zanima me da li se to doplacuje i zasto je izostalo i kako je moguce?

  #8412

  Poštovana Nataša,

  to je pitanje za lekara koji Vam je radio intervenciju.

  #8828
  Ivana
  Guest

  Doktore danas mi radili keretazu bila sam trudna mesec dana.. Rekli su mi da ne smem do daljneg da zagrevam stomak. Mene interesuje posto radim u frizerskom salonu koliko ja nesmem da radim, koliko moram na bolovanje?

  #8850

  Poštovana Ivana,

  to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 37 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button