Početna › Forum › Kontracepcija i siguran seks › abortus i posle abortusa
- This topic has 38 одговора, 6 гласова, and was last updated 3 months раније by Viktorija Knezevic.
-
АуторЧланци
-
26. јула 2017. у 11:16 #4503Maja Milutinovic PaukovicУчесник
Dobar dan doktore.Ja bi da pitam nesto.Imala sam abortus 24.07.2017 i nisam skoro uopste krvarila,da li je to normalno? Pijem lekove sto mi je gin.propisao,ali imam osecaj u stomaku kao mqle grceve.I da li bi smela da imam seksualne odnose sa partnerom cetri dana nakon abortusa.Hvala unapred.Inace ovo mi je prvi abortus u pitanju i neznam nista sto se posle toga tice.Hvala unapred.
26. јула 2017. у 12:48 #4504dr Djordje PetkovicУчесникPoštovana Majo, ponekad je moguće da bude sasvim blago krvarenje nakon prekida trudnoće. Potrebno je da se konsultujete sa ginekologom koji Vam je radio intervenciju.
26. јула 2017. у 15:28 #4506Maja Milutinovic PaukovicУчесникHvala na odgovoru.A da li mi mozete reci za sta sluze kapi Methylergometrin i Dovicin tablete? To mi je propisao moj gin.kad smo obavili abortus.A u apoteci su mi rekli da pored ovih lekova moram da pijem i dodatni antibiotik da ne bi ostetili zid materice i dala mi je floriotik.pa sam ja malo sumljicava u taj dodatni antibiotik.Da li mi mozete reci vase misljenje o svetu ovome.Hvala unapred.
27. јула 2017. у 11:16 #4510dr Djordje PetkovicУчесникPoslušajte svoga ginekologa. Methylergometrin kapi se koriste za „skupljanje“ materice nakon intervencije, a Dovicin je antibiotik iz grupe tetraciklina.
2. маја 2018. у 12:49 #5774IvaГостDobar dan doktore,pre nedelju dana imala sam prekid trudnoce u 10.nedelji trudnoce,blizanacka trudnoca,dva meska jedan plod,drugi plod Se nije razvio,nisam krvarila uopste,niti me je boleo stomak.Medjutim jutros sam osetila jak Bol u jajnicima I malo mi je islo braonkasto..Primala sam inekcije gadamicina I metilergometrina 2 put dnevno 5 dana..Zvala sam doktora rekao mi je da kupim dovicin da pijem I da je ovo krvarenje normalno kao i Bol posto je meni materica bila 12mm ili cm plus dvoroga I sa dva meska..Da li trebam brinuti u smislu da nije nesto ostalo?unapred hvala
4. маја 2018. у 20:18 #5843dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Iva,
to je jedino moguće videti na kontrolnom ultrazvučnom pregledu.
12. новембра 2018. у 21:00 #7019MarijaГостPostovani,
Imala sam missed i u 10toj nedelji mi je izvrsena kiretaza, krvarim vec 5 dana, zanima me na osnovu cega mogu znati kada mogu imati ponovo odnose kao i kada mogu da planiram ponovo trudnocu?
Hvala.13. новембра 2018. у 11:22 #7025dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Marija,
to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.
13. марта 2019. у 22:07 #8054JelenaГостDobar dan, imala sam abortus pre 10 dana imam od početka vrlo malo krvarenje, da li mogu da imam seksualni odnos?
18. марта 2019. у 18:13 #8114dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Jelena,
obično se preporučuje apstinencija od 2 nedelje.
8. априла 2019. у 11:18 #8405NatasaГостUradjena mi je kiretaza u 8 nedelju i posle dve nedelje utvrdjeni mi je na ultrazvuk da ima izostanak. Zanima me da li se to doplacuje i zasto je izostalo i kako je moguce?
8. априла 2019. у 13:50 #8412dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Nataša,
to je pitanje za lekara koji Vam je radio intervenciju.
8. маја 2019. у 21:51 #8828IvanaГостDoktore danas mi radili keretazu bila sam trudna mesec dana.. Rekli su mi da ne smem do daljneg da zagrevam stomak. Mene interesuje posto radim u frizerskom salonu koliko ja nesmem da radim, koliko moram na bolovanje?
10. маја 2019. у 09:14 #8850dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Ivana,
to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.
-
АуторЧланци
- Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.