abortus i posle abortusa

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 37 total)
  • Author

Dobar dan doktore.Ja bi da pitam nesto.Imala sam abortus 24.07.2017 i nisam skoro uopste krvarila,da li je to normalno? Pijem lekove sto mi je gin.propisao,ali imam osecaj u stomaku kao mqle grceve.I da li bi smela da imam seksualne odnose sa partnerom cetri dana nakon abortusa.Hvala unapred.Inace ovo mi je prvi abortus u pitanju i neznam nista sto se posle toga tice.Hvala unapred.

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovana Majo, ponekad je moguće da bude sasvim blago krvarenje nakon prekida trudnoće. Potrebno je da se konsultujete sa ginekologom koji Vam je radio intervenciju.

Hvala na odgovoru.A da li mi mozete reci za sta sluze kapi Methylergometrin i Dovicin tablete? To mi je propisao moj gin.kad smo obavili abortus.A u apoteci su mi rekli da pored ovih lekova moram da pijem i dodatni antibiotik da ne bi ostetili zid materice i dala mi je floriotik.pa sam ja malo sumljicava u taj dodatni antibiotik.Da li mi mozete reci vase misljenje o svetu ovome.Hvala unapred.

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poslušajte svoga ginekologa. Methylergometrin kapi se koriste za “skupljanje” materice nakon intervencije, a Dovicin je antibiotik iz grupe tetraciklina.

Iva
    Guest

Dobar dan doktore,pre nedelju dana imala sam prekid trudnoce u 10.nedelji trudnoce,blizanacka trudnoca,dva meska jedan plod,drugi plod Se nije razvio,nisam krvarila uopste,niti me je boleo stomak.Medjutim jutros sam osetila jak Bol u jajnicima I malo mi je islo braonkasto..Primala sam inekcije gadamicina I metilergometrina 2 put dnevno 5 dana..Zvala sam doktora rekao mi je da kupim dovicin da pijem I da je ovo krvarenje normalno kao i Bol posto je meni materica bila 12mm ili cm plus dvoroga I sa dva meska..Da li trebam brinuti u smislu da nije nesto ostalo?unapred hvala

Poštovana Iva,

to je jedino moguće videti na kontrolnom ultrazvučnom pregledu.

Marija
    Guest

Postovani,
    Imala sam missed i u 10toj nedelji mi je izvrsena kiretaza, krvarim vec 5 dana, zanima me na osnovu cega mogu znati kada mogu imati ponovo odnose kao i kada mogu da planiram ponovo trudnocu?
    Hvala.

Poštovana Marija,

to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.

Jelena
    Guest

Dobar dan, imala sam abortus pre 10 dana imam od početka vrlo malo krvarenje, da li mogu da imam seksualni odnos?

Poštovana Jelena,

obično se preporučuje apstinencija od 2 nedelje.

Natasa
    Guest

Uradjena mi je kiretaza u 8 nedelju i posle dve nedelje utvrdjeni mi je na ultrazvuk da ima izostanak. Zanima me da li se to doplacuje i zasto je izostalo i kako je moguce?

Poštovana Nataša,

to je pitanje za lekara koji Vam je radio intervenciju.

Ivana
    Guest

Doktore danas mi radili keretazu bila sam trudna mesec dana.. Rekli su mi da ne smem do daljneg da zagrevam stomak. Mene interesuje posto radim u frizerskom salonu koliko ja nesmem da radim, koliko moram na bolovanje?

Poštovana Ivana,

to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button