abortus i posle abortusa

Viewing 14 posts - 15 through 28 (of 37 total)
  • Author
    Mila
    Guest

Zdravo imala sam abortus u 8 nedelje na 09 aprila, krvarila sam 20 dana onda prestala nedelju dana i oped krvarenje nekad braon nekad bas crveno skoro vec 2 meseca, jeli to normalno nisam bila kod ginekologa

Ana
    Guest

Dobar dan. Imala sam prekid trudnoce u 8.nedelji,20.maja,i dan danas krvarim,doduse malo,i to nakon toaleta. Krv mi je u redu,crp takodje,samo mj je beta u vrednosti 620. Imala sam od tada 2 ultrazvuka i kazu da je sve u redu. Samo me zanima staje li to krvarenje samo,ili se mozda zaustavlja nekim tabletama? Hvala unapred. Pozdrav

ivanka
    Guest

Imala sam spontani na redovnom pregledu mi je utvrdjena trudnoca sa srcanom radnjom, posle dve nedelje otisla sam na ultrazvuk da bi mi dr rekao da je srce stalo i da sam idalje u 7 nedelji, beta je bila 2337 dali je beta bila mala, zasto je srce stalo i kada mogu da planiram sledecu trudnocu

@Mila – idite kod ginekologa.

@Ana
    – to je pitanje za ginekologa koji Vam je radio intervenciju.

@Ivanka
    – postoji mnogo razloga. Sledeća trudnoća se savetuje najranije za 3 do 6 meseci.

Marija
    Guest

Koliko vreme nakon abortusa nesmem u voda (ezero, more)? hvala.

Poštovana Marija,

konsultujte se sa lekarom koji je intervenciju radio.

Maja
    Guest

Imama pitanje za doktora, desila mi se nezeljena trudnoca.
    Moj muz zeli, a ja trenutno nosam ni psihicki ni fizicki u stanju da rodim bebu. Planiram da uradim aabortus,a da on to ne sazna, e sad, pitanje je da li ja mogu posle abortusa da kazem ginekologu da sam prokrvariča, da li on moze da vidi da je radjen a abortus ili moze izgledati kao spontani pobacaj.

Maja
    Guest

Poštovani,
    pre tačno nedelju dana rađena mi je kiretaža zbog spontanog pobačaja.
    Imala sam veoma blago krvarenje, do danas. Jutros sam krvarila, sa nekakvim ugrušcima, kao da sam dobila menstruaciju.
    Da li je normalno da krvarenje nije ujednačeno svih dana nakon kiretaže?

Maja
    Guest

Postovani,

Imala sam abortus pre 13 godina.
    Intervencija uspesno zavrsena, nisam imala komplikacija posle toga.
    Menstruacije su uredne, grlic materice i jajnici uvek u najboljem redu.
    Interesuje me da li bilo kakve posledice ostavlja abortus za kasnije zacece?
    U ozbiljnoj sam vezi i zelim da imam decu. Hvala Vam.

Slađana
    Guest

Poštovani,
    U junu mesecu, 27og sam imala abortus, imam 35 godina, i zbog lekova koje pijem(elicea, 1/4 rivotril(2mg),i zbog neverovatnog umora. Dobila sam prvu menstruaciju 9og avgusta, i danas sam uradila test koji pokazuje trudnocu(imala sam rizican odnos sa muzem u prvih 7 dana nakon menstrualnog ciklusa). I sta sad ako sam trudna, abortus sam radila sa totalnom, ali sta su sad rizici i kako je moguce ponovo.

Mirjana
    Guest

Dobar dan,
    Radila sam kiretazu pre 15 dana. Bila sam u 6oj nedelji trudnoce, ali mi Je materica bila puna krvi i morali su da urade kiretazu. U toj bolnici su mi rekli da svog ginekologa posetim za 2 nedelje da bi do tada krvarenje trebalo stati. Juce sam otisla kod svog doktora, ali mi krvarenje nije stalo. Pa sada moram da primam inekcije kako bi materica pocela sama da se grci i da izbaci ako ima neki ostatak. Radio mi je UZ i nije video nista u materici, ali sam ja dan pre toga primetila vise komadica tamnog ‘tkiva’ na papiru. Vadila sam krv, nalazi su dobri, nije prikazana neka velika infekcija. Da li moze od ovoga da nastane neki veci problem?

Strumfeta
    Guest

Zdravo. Uradjena mi je kiretaza u 10 nedelji. Blizanacka trudnoca nije odkrivena na vreme. 2 zumanceve kesice, jedna je imala mlecni embrion bez odkucaja srca. U 9 nedelji sam dobila braonkasti sekret. Prepisali su mi utrogesteron I folin nedelju dana da probamo da spasemo trudnocu.posle 5 dana sam prokrvarila I u nedelju nocu sam dobila bolove, kao pred menstruaciju. Ostavili su me u bolnici pod predpostavkom da ce sve samo izaci. Sutra dan je drugi doktor ustanovio da ce morati kiretaza za svaki slucaj zbog daljih trudnoca. U toku tog dana krvarenje postalo bas oskudno, skoro nista. Sledeci dan je malo bilo krvi i taj dan je odradjena kiretaza pod opsotom anestezijom. Nisam krvarila od tada nista specijalno. Cak se ni na ulosku ne vidi nista preterano. Skoro nista. Nemam bolove. Intervencija je bila juce I odmah sam Pustena kuci. Jutros sam imala nezasticeni analni seks pa me sada zanima da li sam time mogla ugroziti svoje zdravlje. Nisam svrsila jer se plasim grcenja materice i bolova ali mi je svakako prijalo. I dalje nemam nikakve bolove i ne krvarim. Da li je uredu sto ne krvarim nakon intervencije? I da li je uredu imati analni seks? Hvala unapred

Andrija a
    Guest

Radili su mi kitetazu u 8moj nedelji trudnoce 16.12.2019. I terapija koja mi je prepisana je bactrim 400mg i methylergometrin 15 kapi na osam sati
    Medjutim pocela sam da krvarim tri dana posle kiretaze i jos uvek krvarim. Sutra idem na drugu kontrolu. Interesuje me koliko to krvarenje moze da traje?

Natasa
    Guest

Pozdrav u 14oj nedelji sam imala kiretazu, prokrvarila sam ,obilno krvarenje, ugrusci. Lezala u bolnici 12 dana samo do wc ustajala, pila sam dufasfon, progesteron inekcije i tu vece kada je krenula plodna voda 2 utrogestana. Uzrok se nezna,navodno infekcija, leukociti su mi bili 15000, dabl test uredan, briseve radila u 13 nedelji sve uredno. I od 20.01 do danas krvarim nije obilno al ima krvi… ginekolog kaze uredu je to,i kapi pijem Methylergometrin.. da li je uredu sto krvarim ovako dugo?

Viewing 14 posts - 15 through 28 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button