Početna Forum Ginekologija bakterije u brisu

Означено: 

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 59 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #4564
  saka87
  Учесник

  Postovani dr,

  Molim Vas da mi odgovorote ns pitanje.PRe 4 godine imala sam mikoplazmu u brisu, uspesnp sam je izlecila.U medjuvremenu nisam imala seks.odnose, samo samozadovoljenja.Prosle godine radila sam sve briseve, uz, kolkoskopiju, papa, sve bilo u redu.Medjutim, pre nekolokl dana u urinokulturi mi je izolovana Proteus mirabilis.Moje pitamje je otkud mi ta bakterija ako nisam imala odnose 5 godina i da li se mikoplazma ili neka druga moze razviti ako su brisevi bili u redu, a nisam imala sek.odnlse zadnjih 5 godina?

  #4565
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana,

  Proteus mirabilis se ne prenosi seksualnim putem.

  #4566
  saka87
  Учесник

  Hvala puno na odgovoru. A kako se prenosi mozete li mi reci? Da li moze od toga kad se uzimao bris ili sa zastitnih rukavica? Ili mi je od peska u mokracnim kanalima to sam imala cesto?

  #4567
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Proteus mirabilis pripada fiziološkoj flori intestinalnog trakta (normalan stanovnik creva).

  #4569
  saka87
  Учесник

  Doktore, hvala puno na odgovoru. Znaci ne mora biti poseban uzrok da bi se nasle u urinu? A da li mogu imati opet mikoplazmu ili neku drugu infekciju, ako sam usam uspesno izlecena, a nisam
  imala odnose u medjuvremenu?

  #4573
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana,

  potrebno je da se urade brisevi na mikoplazmu kako bi se utvrdilo da li je prisutna ili ne.

  #4658
  Sanja
  Гост

  Poštovani, da li možete da mi protumačite nalaz vaginalnog brisa koji sam skoro radila? Kada sam pitala svog doktora, rekao je da to tako treba da piše i nije želeo dalje da objašnjava. Ovako: Izveštaj o mikrobiološkom ispitivanju:
  Vrsta uzorka: vaginalni sekret
  Vrsta analize: vaginalni sekret-preparat
  Rezultat analize: pločast epitel, gram pozitivni bacili.
  Zatim:
  Vrsta uzorka: vaginalni bris
  Vrsta analize: vaginalni bris- kultura. Tu je izolovana eserihija i uradjen antibiogram i dobila sam terapiju, to sredila.
  Ono što me buni su gram pozitivni bacili, zatim ovo ,,preparat“ i ,,kultura“. Da li gram pozitivni bacili asociraju na eserihiju i zašto mi nije određena grupa sekreta i da li se kulturom vaginalnog brisa mogu otkriti da imam gonoreju ili mora drugačiji bris? Valjda nisam zakomplikovala. Hvala!

  #4697
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Sanja,

  analizom vaginalnog sekreta bi se otkrila gonoreja. U vaginalnom preparatu su nađene bakterije koje su zatim rasle na veštačkoj podlozi (kultura ćelija). Izolovana Vam je Ešerihija koli za koju ste dobili terapiju.

  #4716
  Sanja
  Гост

  Hvala Vam! Pozdrav!

  #4749
  saka87
  Учесник

  Postovani, Koja je terapija za proteus u vag.brisu?

  #4756
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Terapija se prepisuje prema antibiogramu.

  #4763
  saka87
  Гост

  ako je ima u urinokulturi znaci li da je i prisutna u vaginal.i cervik.brisu? i da li terapija ako je ima u urinokulturi moze uticati da se izleci i iy vaginalnog brisa?

  #4769
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Ne znači da je ima u druga dva brisa. Terabija bi delovala i u slučaju da je ima u cervikalnom i vaginalnom brisu.

  #4959
  rezultati testova
  Гост

  Rekli su mi da mi je nalaz briseva i sekreta uredan. Sekret je 3.grupa, uz napomenu da ima nekog epitela, polimorfnih, tako nesto leukocita, gram bacili itd. U vag.brisu i cervikalnom nema izolovanih patogenih bakterjja, ali pise masa polimorfnih tih leukocita, kad su radjeni brisevi bila u ovulaciji.Ostalo uzv, papa, uredno sve. Sad me ovo zbunjuje. Medjutim dr rece uredan nalaz. Sta vi mislite?

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 59 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button