Početna Forum Kontracepcija i siguran seks Dijareja i kontraceptivne pilule

Означено: 

Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #7792
  Ana805
  Учесник

  Poštovani, pijem Daylette kontraceptivne pilule, prvu pilulu novog blistera sam popila preksinoć u 20h i zatim juče u 14h imala obilnu vodenastu dijareju (dakle 18 sati nakon pilule), nisam uzela dodatnu pilulu jer sam smatrala da je ova apsorbovana i da zaštita nije narušena, da li sam ispravno postupila? Juče sam redovno drugu pilulu popila u 20h, zatim sam nakon 5 i po sati, oko 1.30h opet imala dijareju, nakon pola sata sam popila dodatnu pilulu za svaki slučaj iako je prošlo više od 4 sata.Nakon toga više nisam imala stomačnih problema, zanima me da li mi je zaštita narušena s obzirom na to da sam manje-više postupila po uputstvu i da li mogu dalje da upražnjavam seks bez dodatne zaštite? Hvala unapred

  #8119
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Poštovana Ana,

  trebalo bi da ste zaštićeni.

  #9102
  Tijana
  Гост

  Poštovani, pijem redovno Daylette već 6 meseci u 18h. Danas sam imala proliv pola sata nakon redovne tablete popila sam još jednu nakon toga i posle sat i po vremena ponovila mi se dijareja. Popila sam dodatnu sa pretpostavkom da nijedna nije stigla da se apsorbira. Zanima me da li to ne predstavlja nikakav problem, da li mogu upražnjavati nezasticen odnos i da li da kupim rezervnu kutiju da nadoknadim po danima izgubljene pilule. Hvala unapred.

  #9153
  Slavica
  Гост

  Postovano,popila sam redovno kontraceptivnu pilulu u 23h,medjutim imala sam u 23:30 dijareju,sta treba da radim? Da popijem sledecu za naredni dan,ili moram ici kupiti novo pakovanje?

  #9184
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Poštovana Tijana,

  ukoliko dijareja traje više od 24 sata, računajte kao da ste taj dan preskočili pilulu i koristite dodatnu kontracepciju (kondom).

  Poštovna Slavice,

  jedna epizoda dijareje ne bi trebalo da utiče na efektivnost pilule.

  #10049
  Teodora
  Гост

  Poštovani, pijem Lindynette vec 5 meseci. Danas kad sam popila pilulu u roku od minut sam imala dijareju. Da li to znači da sam samo izbacila pilulu ili ona jos nije ni stigla da se spusti do creva?? Šta da radim? Srdačan pozdrav

Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button