Početna Forum Ginekologija duphaston pomoc pri zacecu

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 21 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #4085
  Tamara
  Учесник

  ZM 19.2.2017. ciklus neredovan do 45 dana ciklus. Rodnica inflamiranog zida portio konicna epitelizirana,papa 211 uterus u avf srednje velik,tvrd gibiv ne osjetljiv Adnexa b.o Dojke palaptorno nalaz uredan. glthyrepodea u desnom ibusu nodus heterogene gradje oko 13mm. UZ karlice_endometrij troslojan,miometrij homogen lijevi jajnik mikrocisticne gradj.Desni jajnik sa folikulom 20mm uvecan zapreminom 0ccm sa vise antralnih nodusa. Dg vulvovaginitis ac PCOD(obs… Th duphaston 2*1 od 21 do 26 dana ciklusa naredna 3 ciklusa(dexomen 25mg uz smasmex f 2*1. Sada neo penotran f vag 7 dana,a spolja nystatin mast za oboje. Vaginalete sam iskoristila,i mast jos pomalo koristim.Poslije pregleda sam imala jednu menstruaciju i sad cekam 21 dan da pocnem sa terapijom duphaston.To je moj nalaz od ginekologa. E sad ako mozete da mi objasnite zasto nije doslo do trudnoce,u cemu je problem. Terapiju pijem duphaston,danas mi je zadnja terapija 5 dana ih pijem. U cemu je problem? Malo sam zabrinuta? Veliki pozdrav

  #4093
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Tamara,

  postoji mnogo razloga zbog čega ne dolazi do trudnoće. Preporuka je da se ukoliko u toku godinu dana nezaštićenih odnosa ne dolazi do trudnoće javite ginekologu kako bi se utrvrdilo razlog i uradile potrebne analize.

  #4098
  Tamara
  Учесник

  Hvala vam na odgovoru,ali da li prema mom nalazu postoji neki problem,dok trudnoce jos nema?

  • Овај одговор је промењен 5 years раније од стране Tamara.
  #4103
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  S obzirom da su Vam neredovne menstruacije i sumnja na policistične jajnike trebalo bi da popričate sa Vašim ginekologom o tome.

  #4109
  Tamara Prijak
  Учесник

  Imam 19 god,da li vi mislite da su policisticni jajnici nesto ozbiljno i zabrinjavajuce,i da li se to moze izlijeciti?

  #4114
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Tamara,
  s obzirom da kod Vas nije dijagnostikovan sindrom policističnih jajnika kao i da je tema veoma kompleksna – potrebno je da porazgovarate sa Vašim ginekologom koji će Vam sve objasniti.

  #4115
  Milan Marković
  Учесник

  Poštovani, imam pitanje vezano za mogućnost trudnoće. Naime, menstruaciju sam dobila 10. aprila i imala sam do 16., 17og sam imala nezaštićen odnos sa partnerom, ali odmah sutradan sam popila pilulu Escapelle, ništa se nije dešavalo do danas.. Danas sam primetila na vešu krvavi iscedak, svetlo crvene boje, a i počeli su bolovi u stomaku kao da ću opet dobiti.. Šta bi to trebalo da znači, ako možete da mi pomognete? Inače, ovo je peti put da sam za tri i po godine popila tu istu tabletu, ali ništa posebno se nije dešavalo, a sad se javilo to krvarenje… Hvala.

  #4116
  Tamara Prijak
  Учесник

  Koju ulogu igra duphaston sto koristim kao terapiju 3 ciklusa? I sta treba uraditi od nalaza sve prije trudnoce?

  • Овај одговор је промењен 5 years раније од стране Tamara Prijak.
  #4118
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  @Milan – Moguće je da se krvarenje javilo zbog Escapelle pilule.


  @Tamara
  Prijak – Poštovana, kao što sam Vam ranije naveo – potrebno je da ta pitanja postavite ginekologu koji Vam je prepisao terapiju.

  #4122
  Tamara Prijak
  Учесник

  Ok hvala vam puno.

  #4148
  Tamara Prijak
  Учесник

  Poz,kako bih odredila plodne dane,kad pijem sad duphaston tablete. Pisala sam prethodno da su mi ciklusi bili neredovni. A kako sad?

  #4151
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Tamara,

  plodne dane najsigurnije možete odrediti folikulometrijom.

  #4184
  Tamara Prijak
  Учесник
  #4204
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Šta je potrebno konstatatujem?

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 21 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button