Početna Forum Kontracepcija i siguran seks Escapelle tableta

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #5340
  Milica1018
  Учесник

  Poštovani,

  Popila sam Escapelle tabletu tri puta u roku od devet meseseci, od toga poslednju danas, a pretposlednju 10. decembra.
  Kako je između poslednje dve prošlo oko mesec dana, zanima me kolika je mogućnost da se dogode neke teže, neželjene nuspojave?

  #5361
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Milice,

  u svakom slučaju nije preporučljivo tako često koristiti Escapelle pilulu. Ukoliko bude u redu sve sa ciklusom – najverovatnije je sve u redu.

  #5453
  Andjela Trifunovic
  Учесник

  Popila sam escapelle tabletu 05. nakon rizičnog odnosa, a danas je 16. a ja još uvek nisam imala ono standardno krvarenje koje se javlja nakon što se popije tableta. Zanima me zbog čega je to tako i kada mogu (okvirno) očekivati menstruaciju, obzirom da 22.treba da dobijem.

  • Овај одговор је промењен 4 years, 4 months раније од стране Andjela Trifunovic.
  #5470
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Anđela,

  nije moguće reći kada možete očekivati mentruaciju. Za svaki slučaj uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete.

  #5595
  AnaAna
  Учесник

  Postovani,
  Poslednju menstruaciju sam imala od 8. do 12. februara. 14. februara sam imala zasticeni odnos prilikom koga je kondom spao, tako da sam 15. februara popila Escapelle tabletu (oko 24h posle odnosa). U predvidjeno vreme ovulacije imala sam slabo krvarenje koje je trajalo 3 dana, sto za mene nije neuobicajeno tako da sam ocekivala da i sledeca menstruacija pocne u predvidjeno vreme. Menstruacija je trebalo da pocne izmedju 7. i 9. marta, ciklus mi je inace veoma redovan (28-29 dana). 13. marta sam uradila test na trudnocu (baby rapid traka) i bio je negativan. Posto mi menstruacija kasni vise od 5 dana zanima me da li je to samo zbog pilule, koliko dana je moguce da pilula odlozi menstruaciju i koliko pouzdanim mogu smatrati baby rapid test?
  Hvala unapred

  #5597
  Marinicamaki
  Учесник

  Molim Vas za pomoc, imala sam nezasticen odnos i popila tabletu za dan posle, escapelle, nakon toga sam imala jos jedan nezastucen odnos 10 sati nakon ato sam popila tabletu, jer sam shvatila da tableta djeluje naredna 72 sata? Mogu li ostati u deugom stanju nakon drugog odnosa, ako sam popila tabletu 10 sati prije njega? hvala puno!

  #5601
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  @AnaAna – moguće je da pilula poremeti ciklus. Ipak za svaki slučaj uradite betaHCG iz krvi kako bi isključili trudnoću.


  @Marinicamaki
  – nijedna kontracepcija nije 100% sigurna. U svakom slučaju preporučuje se da uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete.

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button