Početna Forum Ginekologija HPV

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 14 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #2521
  Aleksandra Saric
  Учесник

  Poštovani, imala sam ne zaštićen odnos sa momkom, za koga sam posle ispostavila da koristi kokain. Od njega sam dobila kondilome, koje sam uklonili. Iz straha da nema sidu ili neki hepatitis b, c, sam uradila i HPV, doktor mi je preporucio da se i preko toga moze videti ako imam nesto od toga. Da li je to tacno? Ili sam trebala nesto drugo? Jos me zanima da li se moze desiti da se kondilomi ne uklone? Mnogo vam hvala i veliki pozdrav

  #2526
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Aleksandra, dobro ste uradili. Imajte u vidu da je test na HIV potrebno da se ponovi 6 meseci nakon rizičnog odnosa. Kondilomi se ponekad vraćaju i potrebno ih je ukloniti ako se vrate.

  #3781
  Jovanaaa90
  Учесник

  Poštovani,
  U julu sam uočila kondilome i ginekolog je to potvrdio. Kako su bila samo dva, preporučio mi je da ih skinem tečnim azotom, što sam i uradila. Međutim, vratili su se posle 3 nedelje i od tada se ne povlače. Jave se posle nedelju dana. Da napomenem da se pojavljuju spolja i primetim ih u ranom stadijumu i kada ih ima 2,3 tako da posle jednog, dva tretmana nestanu. Radim na imunitetu, pijem cink, vitamin C, beviplex, hranim se zdravo, ali ne mogu da ih se otarasim. I da, od kada su mi konstatovani nemam odnose. Imate li neki savet?

  #3801
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Potrebno ih je ponovo ukloniti.

  #3928
  marinamm
  Учесник

  Postovani,

  ove godine 20. februara na pregledu je doktorka utvrdila da imam kondilome, odmah nakon toga 22 februara sam ih uklonila radio talasima. Do danas je sve u redu, ranice su poprilicno zarasle sem jedne vece koja je u blizini anusa ona je jos uvek crvenkasta.. interesuje me da li je to normalno i nakon koliko vremena nakon uklanjanja mogu da imam odnose, kao i da li mogu da ih prenesem partneru sada kada ih nemam.?

  unapred hvala

  #3934
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana, potrebno je da se javite ginekologu koji Vam je radio intervenciju imajući u vidu da ona ima bolji uvid u Vaše stanje (veličina kondiloma – lokalizacija) – kada možete da mu postavite i ostala pitanja koja imate.

  #3978
  Maja
  Гост

  Postovani, planiram da idem na uklanjanje kondiloma, pa me zanima kada cu u tom slucaju moci da se vratim normalnim fizickim aktivnostima, treninzima (u pitanju je borilacka vestina)?
  Hvala unapred na odgovoru.

  #3981
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Zavisi koliko ih ima, najčešće već sutradan.

  #4166
  lunalu
  Учесник

  Postovani,
  U avgustu sam uklanjala kondilome radiotalasima,posle mesec dana na kontrolnom pregledu ih nije bilo.Posle uklanjanja imala sam nezasticene odnose sa partnerom.Pre tri nedelje su se ponovo pojavili i ponovo sam ih uklonila,ali na kontrolnom pregledu ih je ponovo bilo.Partner nema nikakve vidljive promene,zanima me da li postoji neki test za utvrdjivanje hpv virusa,i da li mozemo da imamo nezasticene odnose nakon uklanjanja kondiloma,kao i da li mozemo primenjivati oralne odnose?Hvala.

  #4174
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana lunalu, postoje testovi za utvrđivanje HPV virusa, lekari koji su Vam uklanjali kondilome bi trebalo da Vam kazu kada možete imati odnose.

  #4183
  calliope
  Учесник

  Poštovani,
  Imala sam odnose, i koristili smo kondom, sa momkom za kog se posle ustanovilo da ima kondilome. Ne znajuci za to, imali smo i oralni sex. Da li je potrebno da uradim neka ispitivanja?

  #4203
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Preporuka je da se javite ginekologu kako bi ce uradio PAPA test i HVP tipizacija.

  #6267
  Milica Milic
  Учесник

  Imam 18 godina, visokorizicne HPV. Papa mi je 3b (L-Sil), a nalaz kolposkopije je u redu. Zanima me da li je neophodno da sada uradim biopsiju ili je moguce samo pratiti stanje neko vreme? Takodje sam otkrila ureaplasmu, zanima me da li i ona moze da utice na rezultata papa testa?

  #6276
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Poštovana Milice,

  javite se ginekologu kako bi se eventualno prepisala terapija i ponovila PA u zavisnosti od toga koliko Vam preporuči ginekolog.

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 14 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button