Početna Forum Ginekologija Kasnjenje menstruacije nakon izlijecenih cisti

Означено: 

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #2562
  lilalo
  Учесник

  Supruga mi ima cikluse utrajanju 26-30 dana no u pravilu su tocni tj. 28 dana (krace ili duze je iznimno rijetko i tek nekoliko puta u zivotu joj se desilo usljed stresa i sl.). No tokom drugog i treceg mjeseca imala je ciste na jajnicima (cak 6) zbog cega joj je ciklus kasnio gotovo 20 dana. Bila je na pregledu kod svog ginekologa i dobila Provera tablete. Pred kraj terapije Proverom doslo je do menstruacije (dana 12.04. – malo obilnije krvarenje, ali kako kaze, normalna menstruacija koja je trajala 4 dana – no svejedno je u naredna 3 dana tokom menstruacije popila i preostale 3 tablete unatoc menstruaciji), a 10 dana nakon zadnje tablete (25.04 – kako pise u uputama za tablete, toje neki okvirni rok kad treba nastupiti menstruacija nakon terapije Proverom) nije doslo do krvarenja (ocito se pred kraj terapije dogodila prava menstruacija), Zato pretpostavljamo da bi slijedeca menstruacija trebala biti 28 dana nakon 12.04 – znaci 10.05 – a danas je 18.05 i jos nista (nema ni PMS ni nista). Prvi odnos od veljace (od kad traju problemi s ciklusom i cistama nismo imali odnose) imali smo bez zastite s prekinutim snosajem i bez ejakulacije (nisam ejakulirao ni tokom ni poslije odnosa) tek 27.04 (sto ulazi u plodne dane ako je menstruacija bila 12.04, i ako bi joj ciklus sad nakon lijeka opet trebao normalno trajati 28 dana), a nakon toga i na dalje samo s kondomom. Nekakvo jednokratno krvarenje javilo se prilikom odnosa 29.04, (bilo je dosta krvi na kondomu, ali nista poslije toga – ne znamo uzrok, ali mislili smo da je pucanje cista iako nije imala nikakve bolove), a 02.05 je bila na pregledu kod ginekologa i sve je u redu (prema nalazu cista nema, jajnici uredno rade).

  Moje je pitanje da li je moguca trudnoca? Ako nije trudnoca (a nadamo se da nije), kakva je druga mogucnost kasnjenja s obzirom da je ginekoloski nalaz uredan i da li ponovo ici na pregled i koliko cekati da se menstruacija pojavi tj. da li je moguce da nakon terapije Proverom i nakon izlijecenja cisti dodje do odstupanja u trajanju prvog ciklusa nakon terapije unatoc prilicno ujednacenim trajanjima prije cista?

  I jos za nformaciju, ja imam 45, a supruga 44 godine.

  Hvala unaprijed na odgovoru.

  #2565
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Najjednostavnije je da uradite test iz krvi (betaHCG) kako bi isključili trudnoću. Moguće je otstupanje zbog pilula, javite se ginekologu kako bi se utrvrilo o čemu se radi.

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button