Kontracepcija posle 40

• This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 2 years ago by Nadja.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    AnaM
    Participant

Imam 45 godina. U poslednje dve godine imala sam dva poremecaja ciklusa, u smislu izostanka od po 3 meseca, nakon cega se ciklus normalizovao. Nesto je kraci I obilan, traje 23 dana. Ginekolog mi je savetovao kontraceptivne pilule Diane 35. Radila sam analizu FSH I AMH 20-tog dana ciklusa, rezultati su:FSH 11,98, AMH 0,7 µ/L. U porodici nemam slucajeva infarkta, venske tromboze, niti sloga. Molim za misljenje, s obzirom da sam na raznim forumima procitala razne uznemirujuce informacije.Hvala unapred.

dr Djordje Petkovic
    Participant

U slučaju da ste pušač, kontraceptivne pilule u vašem uzrastu ne bi trebalo uzimati. Ukoliko ne pušite, možete (možda da probate sa nekom drugom pilulom koja ima manju dozu hormona). Takođe možete razmisliti o postavljanju spirale (Mirena) ili korišćenju Nuvaring prstena (na žalost još uvek ga nema u Srbiji, ali se može nabaviti u okolnim zemljama).

Djurdjica
    Guest

Poštovani…imam48 god.i od 2011 god.probleme sa zadebljanjem endometrijuma gde često korustim primolut nor,koji mi pomaže…sada mi je stanje takvo da nisam dobila posle njega,pa sam onda ceo novembar krvarila po malo,da bih opet morala da popijem primolut i stalo mi je ali kad sam sad dobila opet ne staje…koje je moje rešenje problema jer posle kiretaže meni se nastavlja po starom..očajna

Poštovana Djurdjice,

potrebno je da dodjete na pregled kako bi se odredilo dalje lečenje.

Nadja
    Guest

Postovanje. Imam 41 god. Suprug mi je preminuo pre 11god kad su mi deca imala 3,5god mladja 6 meseci.Nakon toga mozda godinu dana sam stavila Miranu,koju ni danas nisam izvadila. Trenutno sam u ozbiljnoj vezi ali deca se ne podrazumevaju vise. Htela sam da predjem na pilule ali bi vas zamolila za savet posto je jako teško doći do ginekologa u domu zdravlja u ovim vremenima, menstruacije su mi ne redovne ne znam sta da radim a da prostite sex mi je jedino opustanje da ostanem normalna… Nisam sigurna da cu imati dovoljno novca po vašem cenovniku ali molim samo za savet a posle ćemo videti 😉 Hvala unapred,s postovanje… N.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button