Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Kontracepcija/dan posle/moguca trudnoca/kontracepcija
Tagged: 72h posle, bezbednost, kontracepcija, Pilula za dan posle, Trudnoca
- This topic has 65 replies, 23 voices, and was last updated 2 years, 3 months ago by Đ.
-
AuthorPosts
-
9. September 2016. at 21:57 #2769Yazz3Participant
Postovani,
Pre nego sto cu poceti da pijem Yazz pilule, ginekolog mi je rekao da je najbolje da ih pocnem piti 3. dan menstruacije, tako sam i uradila. Posle pete popijene pilule, decko je ejakulirao u mene. Medjutim, sada procitam da kada se pocnu piti pilule treci dan menstruacije, da treba ipak koristiti dodatnu zastitu narednih sedam dana. Mene interesuje da li su pilule pocele delovati nakon pete popijene pilule i da li postoji mogucnost da sam trudna? Pijem ih vec 10 dana. Unapred hvala.
14. September 2016. at 12:18 #2774milenaGuestPoštovani,
Poslednja menstruacija mi se završila 31.8. Sa momkom sam 8.9. imala odnos i tada je pukao kondom tako da sam popila pilulu za dan posle (Escapelle). Planirala sam da od sledeće menstruacije pijem tablete za kontracepciju, međutim danas (14.9.) sam dobila smeđi iscedak. Da li je to nuspojava tablete za dan posle ili mogu da računam kao prvi dan menstruacije i da počnem da pijem tablete za kontracepciju?
22. September 2016. at 16:05 #2788dr Djordje PetkovicParticipant@Yazz3 Pilule deluju nakon sedam dana od uzimanja prve tablete. Imajući u vidu da ste počeli 3. dana ciklusa, šansa je mala. Ukoliko Vam bude kasnila sledeća menstruacija uradite test na trudnoću kako bi bili sigurni.
22. September 2016. at 16:06 #2789dr Djordje PetkovicParticipant@milena Moguće je da se iscedak pojavio zbog Escapelle pilule. Kako bi bili sigurni uradite test na trudnoću minimum 2 nedelje nakon što ste popili Escapelle.
11. October 2016. at 20:35 #2828ivana86GuestPostovani, iako su ovde mahom ista pitanja i odgovori, i ja bih volela da dobijem neko Vase misljenje…U plodnim danima, tacnije 01.10.sam imala rizican odnos pri kome je pukao kondom. Popila sam escapellu oko 9 sati kasnije i nikakve simptome prvih dana nisam imala,nisam se lose osecala niti sam imala bilo kakvo krvarenje. Danas je 11.10.i ja vec par dana osecam nadutost u celom telu,a najvise u stomaku, u donjem delu. Osecam kao grceve i gasove. Takodje, grudi su mi natecene i bolne. Menstruacija mi je 28/29-5, sto znaci da bih trebala za 7 dana da dobijem. Da li smatrate da su ovo simptomi pms-a ili se tako osecam zbog tablete, ili mozda ipak trebam da se zabrinem..?
12. October 2016. at 09:23 #2830dr Djordje PetkovicParticipantUkoliko ne dobijete menstruaciju 3 nedelje nakon nežaštićenog odnosa – uradite test na trudnoću.
12. October 2016. at 14:30 #2831ivana86Guest12 dana od escapelle i danas osecam jake bolove kao pred menstruaciju. Krvarenje jos nije krenulo, ali se javlja braon iscedak kao i uglavnom pre nego sto dobijem i obicno u toku dana prokrvarim. Redovna mestruacija bi bila tek za 6 dana. Da li bi ovo bila normalna menstruacija ili neka reakcija na tabletu?
14. October 2016. at 09:55 #2834dr Djordje PetkovicParticipantUkoliko je braon iscedak onda nije normalna menstruacija. Ukoliko ne dobijete mensturaciju na vreme, 3 nedelje nakon uzimanja tablete uradite test na trudnoću.
12. December 2016. at 15:07 #3247Bibi79ParticipantPoštovani,
imala sam nezaštićeni odnos sa mužem 10/11 dan posle menstruacije. Pre 8 meseci sam imala carski rez. Da li je poželjna trudnoća u ovom trenutku ili je bolje da još sačekamo? Negde sam pročitala da tablete Novynette mogu da se uzmu umesto pilule Postinor, za dan posle. Da li je to istina i kako bi trebalo da uh uzmem kako ne bi došlo do začeća. Odnos je bio pre 30 sati, pa vas molim da mi odgovorite što pre. Unapred hvala.12. December 2016. at 22:15 #3250dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Mila, imajući u vidu da su bila dva pitanja za redom, nisam primetio Vaše pitanje. Ne mogu Vam odgovoriti kolika je verovatnoća za trudnoćom, ali savet je da ne razmišljate previše unapred ( da li ste trudni ili ne možete saznati najranije 2 nedelje nakon odnosa). Pilula za dan posle se može popiti do 72 sata nakon odnosa (imajte u vidu da što se kasnije popije – manja je efikasnost).
30. December 2016. at 17:10 #3447tamaratamParticipantPostovani,
Decko i ja samo spavali i on je ejakulirao, nakon toga se okupao (i svoj polni organ). Odnos smo imali sledeceg jutra, ali bez kodndoma. Da li postoji sansa da su ostali tragovi semene tecnosti i da tako mogu da zatrudnim?
30. December 2016. at 20:29 #3448dr Djordje PetkovicParticipantMala je verovatnoća.
5. January 2017. at 21:04 #3559Jana123ParticipantPostovani,
Imala sam nezasticeni odnos dan pre menstruacije. Odmah nakon odnosa sam popila escapelle tabletu i evo proslo je vec 4 dana a ja jos uvek nisam dobila menstruaciju. Molim Vas posavetujte me sta da radim u ovoj situaciji posto ne znam da li mi je doslo do odlaganja menstruacije zbog tablete ili je nesto drugo u pitanju?
Srdacan pozdrav.5. January 2017. at 22:20 #3560dr Djordje PetkovicParticipantMoguće je da je zbog tablete. Sačekajte 2 nedelje i ukoliko ne dobijete menstruaciju uradite test na trudnoću.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.