Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Kontraceptivna pilula i vanmenstrualno krvarenje
- This topic has 20 replies, 5 voices, and was last updated 2 years ago by Aleksandra.
-
AuthorPosts
-
25. April 2018. at 07:27 #5742Ana MilenkovicParticipant
Postovani, pijem pilule za kontracepciju daylette vec 6, 7 meseci. I prvi put mi se desilo sada nakon toliko vremena uzimanja da sam dobila vanmenstrualno krvarenje na 20toj piluli(ima ih 28 od cega su 4 neaktivne i dobijala sam redovno nakon druge ili trece neaktivne pilule). Da napomenem da ih uzimam redovno u isto vreme. Jedino sto sam od prosle nedelje krenula da treniram. Molim vas recite mi sta bi mogao biti uzrok vanmenstrualnog krvarenja. Srdacan pozdrav!
25. April 2018. at 19:02 #5745dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Ana,
uzroka može biti mnogo. Ukoliko se ponovlja – posavetujte se sa lekarom o promeni pilula.
26. April 2018. at 06:57 #5747Ana MilenkovicParticipantHvala lepo na brzom odgovoru. Imam jos jedno pitanje. Da li da zavrsim ovu kutiju, da ispijem do kraja i placebo pilule…ili se u ovom slucaju pocinje sa novom.kutijom?
26. April 2018. at 08:47 #5748dr Đorđe PetkovićParticipantNastavite da pijete kao i do sada.
10. January 2019. at 21:57 #7529BojanaGuestDobro vece. Operisala sam cistu na levom jajniku pre 5 meseci.. Bila sam na kontroli 13.decembra i ustanovljena je cista na istom jajniku… Doktorka mi je preporucila pilule za kontracepciju… Pijem daylette tablete… Pocela sam od pocetaka menstruacije… Ciklus je trebao da se zavrsi 8.1.ali ja krvarim i dalje.. Pa sam htel da vas pitam da li je to normalno sto mi se desava jer pijem te tablete?
25. January 2019. at 20:39 #7640dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Bojana,
u prva tri meseca koriščenja kontraceptivnih pilula – moguće je da krvarite duže. Ipak za svaki slučaj se javite ginekologu kako bi se uradio ultrazvučni pregled.
10. June 2019. at 10:51 #9358MarijaGuestPostovani, pijem pilule dayllete vec godinu i duze zbog problema sa obilnom mentruacijom, u poslednjih par meseci mi se javljaju tragovi krvarenja i nakon 7 dana(koliko mi obicno traje mens). Ovaj mesec mi se javljaju tragovi krvi, a imala sam odnose bez zastite. Jel postoji sansa za trudnocu? Posle odnosa mi se nakon nekoliko dana pojavilo malo krvi. Hvala unapred.
8. July 2019. at 10:52 #9707dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Marija,
ukoliko redovno pijete pilule -trebalo bi da ste zaštićeni.
11. August 2019. at 15:31 #10055MilicaGuestPostovani, pijem pilule logest vec 5-6 meseci, uvek redovno. Skoro mi se desilo da sam zaboravila dve da popijem(beba mi je bila bolesna sa visokom temperaturom) i nisam se tableta ni setila. Iz te kutije sam popila samo 3(petak,sub.ned),pon.i uto.zaboravljenje i u sredu kad sam se setila, umesto da popijem samo zaboravljenu za utorak, ja popijem i za ponedeljak, pa uvece redovno i za sredu.😣 nakon pola sata meni je toliko bilo muka da sam se ispovracala i odmah primetila nekoliko kapi braon iscedka. To je tako trajalo 6-7 dana, a onda je krenulo i kao blaga menstruacija. I dalje pijem pilule,a krvarenja i dalje ima po malo. Da li nastaviti sa tabletama i sta dalje?
9. September 2019. at 08:18 #10221HristinaGuestDobar dan, pijem Belara pilule, prva mi je kutija i stigla sam negde do malo vise od polovine table, menstruacija mi se zavrsila pre 5,6 dana a ja jos uvek krvarim, krvarenje je nekad manje nekad malo vise. Ima li razloga za brigu?
8. October 2019. at 10:43 #10392MilicaGuestDobar dan,koristim kontraceptivne pilule(jeanine) vec 5-6meseci.. redovno,i menstrualni ciklus je bio redovan uvek,posle 21.dana,medjutim sad mi se javilo krvarenje a nisam popila sve tabletice(imam jos 3). Da li je to normalno?
12. March 2020. at 22:54 #11092JovanaGuestPoštovani,
Pijem logest pilule preko 2 godine, uvijek redovno. Bez problema. Prvih par mjeseci sa imala ta krvarenja tokom citavog ciklusa i narenih godinu i po je sve bilo ok. Dobijala sam menstruaciju uvijek treći dan pauze i završavala se početkom nove kutije. Medjutim ovaj mjesec, dobila sam treći dan, završilo se svijetlo krvarenje..ali nastavilo se sa novom kutijom tamno krvarenje kao iscjedak. Imam još 4 ilule do kraja blistera.Danas i svijetlije boje. Imala sam potpuno nezastićeni odnos sinoć sa ejakulacijom u rodnicu. Ovaj mjesec sam pila kao i inače bez obzira na ta krvarenja. Imam li razloga za brigu u vezi smanjene zaštite ?5. July 2020. at 20:02 #12116Tina Vule PavlovicParticipantpostovanje, pila sam legravan 7 godinbe menstruacija bila je redovna pravila sam pauzu 5 meseeci i pocela ponovo da ih pijem kao sto treba sa prvi dan menstruacije ali imam jos 9 tableta do kraja i jos uvek krvarim da napominjem da imam 50 godina sta da radim dal da prekidan ili da nastavim dalje
16. November 2020. at 10:54 #14475TijanaGuestPostovani,
pocela sam da pijem diana 35- 5 dana pred MC medjutim ranije sam dobila (posle 2 dana) i sada vec 9 dan ne prestaje krvarenje.Inace mi traje mc 4 dana..prekinula sam pre dva dana sa tabletama.Tablete sam uzimala iskljucivo zbog lica..
sta da radim? koliko da cekam ili da posetim ginekologa? -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.