Kontraceptivne pilule nakon pilule za dan posle

Home – Medical Forumфорум Kontracepcija i siguran seks Kontraceptivne pilule nakon pilule za dan posle

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 50 total)
 • Author
  Posts
 • #2782
  reizen
  Participant

  Poštovani,
  13.9. sam uzela pilulu za dan posle nakon nezaštićenog odnosa, a 16. sam bila kod ginekologa i dobila recept za antibebi pilule koje treba da počnem da koristim. Poslednju menstruaciju sam dobila 6.9. Juče sam primetila bledo smeđi sekret, a danas blaže krvarenje koje je jako slicno menstruaciji. Da li bi trebalo da počnem sa antibebi pilulama ili je to krvarenje neka nuspojava pilule za dan posle?

  #2790
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Ukoliko su Vam menstruacije redovne najverovatnije je od pilula. Sačekajte sledeću menstruaciju, ukoliko ne stigne na vreme, uradite test na trudnoću i javite se ginekologu.

  #2963
  ticatica
  Participant

  Dobaar dan,
  23.10 sam dobila menstruaciju koja je trajala 5 dana, 13.11 sam imala seksualni odnos, tokom kojeg je kondom pukao, popila sam pilulu za dan posle, i dobila narednu menstruaciju 18.11. (prvog dana nije bilo krvi, nakon toga je bila veoma obimna menstuacija) zavrsila se 24.11.(inace mi traje 4,5 dana). Opet sam sinoc imala odnos i decko je ejakulirao u mene(pri ponovnom pucanju kondoma). da li mi savetujete da popijem pilulu escapelle ponovo?

  #2966
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Ukoliko se Escapelle uzme više od jednom u toku jednog menstrualnog ciklusa biće manje pouzdan i veća je verovatnoća da će poremetiti vaš menstrualni ciklus.

  Escapelle nije efikasan kao redovna metode kontracepcije.

  #2969
  jelenaant
  Participant

  Poštovani

  koristim Diane35 kontraceptivne pilule. Menstruaciju imam uredno na 28 dana. Juče sam popila zadnju tabletu iz pakovanja. Međutim u toku večeri sam imala nezaštićen odnos i sad razmišljam da li treba da popijem Escapelle ili nema potrebe. Možda da popijem još jednu tabletu Diane pa sleceće pakovanje umesto u ponedeljka krenem od narednog utorka? Hvala puno

  #2971
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Zaštićeni ste i u toku dana kada pravite pauzu između kutija.

  #3069
  anjam
  Participant

  Imala sam nezaštićeni odnos 06.11. pilulu Escapelle sam popila na oko 12 sati nakon, tj. odmah ujutru posle odnos. Dobila posle tri dana, trajala je kao i obično. Da li je moguća trudnoća kojim slučajem?

  #3070
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Mala verovatnoća.

  #3075
  Megica Megic
  Guest

  Popila sam 28.11.2016. tabletu ” za dan posle” i posle dva dana sam dobila svrab po licu i malo na rukama. Da li je to normalno? Da li ce proći, i za koliko? Molim Vas na odgovoru. Jako se brinem.
  Unapred hvala.

  #3076
  Megica Megic
  Guest

  Da napomenem da još nisam prokrvarila od tablete ” dan polse” a popila sam je 28.11. par sati posle odnosa. Nisam imala ni mučninu. Samo se osip pojavio i jako svrbi na dodir. Da li će prestati? Da li treba da se brinem? Još jednom
  Unapred hvala

  #3077
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Poštovana Megiace, najverovatnije svrab po licu i rukama nije od pilule, ali ukoliko sumnjate na pilulu – sledeći put ne koristite pilulu ili promenite proizvođača. Ukoliko se nastavi – javite se dermatologu.

  #3671
  Decibel
  Participant

  Poštovani,

  22. decembra sam imala prekid trudnoće, 7. januara sam (na Vaš savet) popila eskapel pilulu jer nam je prilikom odnosa pukao kondom. Nakon toga nisam imala nikakvo krvarenje niti bilo kakve nuspojave od pilule. Sinoć sam dobila menstruaciju praćenu skoro celodnevnim bolovima u stomaku i grčevima (kao što je slučaj i inače sa svim mojim menstruacijama). Vremenski se savršeno uklapa u ciklus, međutim u pitanju je iscedak tamno braon boje kakav inače imam tek pri kraju menstruacije, nije obilna kao što mi je inače u prva dva dana i nisam imala osetljive grudi pre toga, kao inače u toku pms-a. Moje pitanje je da li je ovo regularna menstruacija koju mogu da računam kao početak novog ciklusa kako bih mogla da počnem da pijem yaz pilule od danas? Ili je možda ipak samo krvarenje uzrokovano eskapelom kao reakcija na hormone? Dakle da li početi sa yaz-om od danas ili sačekati sledeći ciklus?

  Unapred se najlepše zahvaljujem na odgovoru,

  #3678
  Marelica
  Participant

  Postovani, veoma bi mi znacilo ako bih dobila Vas odgovor na pitanje koje cu vam u nastavku postaviti.
  Moje menstruacije su redovne, menstrualni ciklus traje 27 dana, poslednja menstruacija je bila 14.01.2017.
  19.01. sam imala nezasticen polni odnos, nismo cak koristili ni metodu prekinutog snosaja kao vid (nepouzdane) kontracepcije.
  Pitanje glasi: Da li je neophodno da uzmem pilulu za dan posle?
  Nikad je nisam ranije koristila, a cula sam da je prava bomba za organizam, i najradije je ne bih probala…
  Unaprijed zahvalna…

  #3680
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Mala je šansa za trudnoćom s obzirom da su Vam menstruacije redovne. Ukoliko ipak nećete da rizikujete – popijte tabletu za dan posle.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 50 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button