Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Kontraceptivne pilule nakon pilule za dan posle
- This topic has 49 replies, 14 voices, and was last updated 2 years ago by Marija Mihajlovic.
-
AuthorPosts
-
20. September 2016. at 11:27 #2782reizenParticipant
Poštovani,
13.9. sam uzela pilulu za dan posle nakon nezaštićenog odnosa, a 16. sam bila kod ginekologa i dobila recept za antibebi pilule koje treba da počnem da koristim. Poslednju menstruaciju sam dobila 6.9. Juče sam primetila bledo smeđi sekret, a danas blaže krvarenje koje je jako slicno menstruaciji. Da li bi trebalo da počnem sa antibebi pilulama ili je to krvarenje neka nuspojava pilule za dan posle?22. September 2016. at 16:09 #2790dr Djordje PetkovicParticipantUkoliko su Vam menstruacije redovne najverovatnije je od pilula. Sačekajte sledeću menstruaciju, ukoliko ne stigne na vreme, uradite test na trudnoću i javite se ginekologu.
26. November 2016. at 15:57 #2963ticaticaParticipantDobaar dan,
23.10 sam dobila menstruaciju koja je trajala 5 dana, 13.11 sam imala seksualni odnos, tokom kojeg je kondom pukao, popila sam pilulu za dan posle, i dobila narednu menstruaciju 18.11. (prvog dana nije bilo krvi, nakon toga je bila veoma obimna menstuacija) zavrsila se 24.11.(inace mi traje 4,5 dana). Opet sam sinoc imala odnos i decko je ejakulirao u mene(pri ponovnom pucanju kondoma). da li mi savetujete da popijem pilulu escapelle ponovo?27. November 2016. at 10:13 #2966dr Djordje PetkovicParticipantUkoliko se Escapelle uzme više od jednom u toku jednog menstrualnog ciklusa biće manje pouzdan i veća je verovatnoća da će poremetiti vaš menstrualni ciklus.
Escapelle nije efikasan kao redovna metode kontracepcije.
28. November 2016. at 09:01 #2969jelenaantParticipantPoštovani
koristim Diane35 kontraceptivne pilule. Menstruaciju imam uredno na 28 dana. Juče sam popila zadnju tabletu iz pakovanja. Međutim u toku večeri sam imala nezaštićen odnos i sad razmišljam da li treba da popijem Escapelle ili nema potrebe. Možda da popijem još jednu tabletu Diane pa sleceće pakovanje umesto u ponedeljka krenem od narednog utorka? Hvala puno
28. November 2016. at 09:57 #2971dr Djordje PetkovicParticipantZaštićeni ste i u toku dana kada pravite pauzu između kutija.
2. December 2016. at 23:21 #3069anjamParticipantImala sam nezaštićeni odnos 06.11. pilulu Escapelle sam popila na oko 12 sati nakon, tj. odmah ujutru posle odnos. Dobila posle tri dana, trajala je kao i obično. Da li je moguća trudnoća kojim slučajem?
3. December 2016. at 08:37 #3070dr Djordje PetkovicParticipantMala verovatnoća.
3. December 2016. at 20:45 #3075Megica MegicGuestPopila sam 28.11.2016. tabletu ” za dan posle” i posle dva dana sam dobila svrab po licu i malo na rukama. Da li je to normalno? Da li ce proći, i za koliko? Molim Vas na odgovoru. Jako se brinem.
Unapred hvala.3. December 2016. at 21:01 #3076Megica MegicGuestDa napomenem da još nisam prokrvarila od tablete ” dan polse” a popila sam je 28.11. par sati posle odnosa. Nisam imala ni mučninu. Samo se osip pojavio i jako svrbi na dodir. Da li će prestati? Da li treba da se brinem? Još jednom
Unapred hvala4. December 2016. at 07:49 #3077dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Megiace, najverovatnije svrab po licu i rukama nije od pilule, ali ukoliko sumnjate na pilulu – sledeći put ne koristite pilulu ili promenite proizvođača. Ukoliko se nastavi – javite se dermatologu.
17. January 2017. at 10:37 #3671DecibelParticipantPoštovani,
22. decembra sam imala prekid trudnoće, 7. januara sam (na Vaš savet) popila eskapel pilulu jer nam je prilikom odnosa pukao kondom. Nakon toga nisam imala nikakvo krvarenje niti bilo kakve nuspojave od pilule. Sinoć sam dobila menstruaciju praćenu skoro celodnevnim bolovima u stomaku i grčevima (kao što je slučaj i inače sa svim mojim menstruacijama). Vremenski se savršeno uklapa u ciklus, međutim u pitanju je iscedak tamno braon boje kakav inače imam tek pri kraju menstruacije, nije obilna kao što mi je inače u prva dva dana i nisam imala osetljive grudi pre toga, kao inače u toku pms-a. Moje pitanje je da li je ovo regularna menstruacija koju mogu da računam kao početak novog ciklusa kako bih mogla da počnem da pijem yaz pilule od danas? Ili je možda ipak samo krvarenje uzrokovano eskapelom kao reakcija na hormone? Dakle da li početi sa yaz-om od danas ili sačekati sledeći ciklus?
Unapred se najlepše zahvaljujem na odgovoru,
20. January 2017. at 13:22 #3678MarelicaParticipantPostovani, veoma bi mi znacilo ako bih dobila Vas odgovor na pitanje koje cu vam u nastavku postaviti.
Moje menstruacije su redovne, menstrualni ciklus traje 27 dana, poslednja menstruacija je bila 14.01.2017.
19.01. sam imala nezasticen polni odnos, nismo cak koristili ni metodu prekinutog snosaja kao vid (nepouzdane) kontracepcije.
Pitanje glasi: Da li je neophodno da uzmem pilulu za dan posle?
Nikad je nisam ranije koristila, a cula sam da je prava bomba za organizam, i najradije je ne bih probala…
Unaprijed zahvalna…20. January 2017. at 22:07 #3680dr Djordje PetkovicParticipantMala je šansa za trudnoćom s obzirom da su Vam menstruacije redovne. Ukoliko ipak nećete da rizikujete – popijte tabletu za dan posle.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.