Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Kontraceptivne pilule nakon pilule za dan posle
- This topic has 49 replies, 14 voices, and was last updated 2 years ago by Marija Mihajlovic.
-
AuthorPosts
-
19. February 2017. at 13:52 #3784DraganaGuest
Poštovani,
Imala sam nezaštićen odnos sa dečkom krajem decembra i popila sam tabletu za jutro posle. Menstruacija mi je kasnila 10 dana, a inače mi je redovna. Zatim sam u trećem ili četvrtom danu menstruacije imala nezaštićen odnos. Nisam htjela da pijem tablete jer sam čula da se one smiju samo popiti jednom ili dva puta u životu žene.
Sada mi menstuacija kasni 12 dana. Da li je to zbog tablete ili postoji mogućnost trudnoće? Hvalaa23. February 2017. at 21:17 #3796dr Djordje PetkovicParticipantMoguće je i jedno i drugo. Uradite test na trudnoću kako bi isključili tu mogućnost.
10. April 2018. at 19:15 #5687AnaGuestPoslednju menstruaciju sam imala 24.marta trajala je do 29.marta. A nezasticen odnos sam imala 5. Aprila posle ponoci dodje 6. i 2h nakon njega popila escapelle, a za taj 5. Mi pise u menstrualnom kalendaru na telfonu da je ovulacija.Tek nakon 2 dana primetila sam krv i to nakon sto sam piskila na wcpapiru nakon brisanja, crvene boje nije bilo cudno. Da li je to od pilule? Narednu menstruaciju trebada dobijem 19. Aprila, ali sam ustrahu da nije slucajno doslo do trudnoce, citajuci na internetu prve simptome.Pojavila mi se jedna venanagrudima, ljubicasta boja oko malih usana i zilice mozda umisljam ne znam. Jel ima razloga za brigu?
11. April 2018. at 08:28 #5691dr Đorđe PetkovićParticipantUkoliko sumnjate na trudnoću uradite test 3 nedelje nakon odnosa.
18. May 2018. at 18:56 #5893MarijaGuestPoštovani,
Imala sam rizican odnos 26. 2., jutro posle sam popila escapelle pilulu. To je bio period ovulacije po mojoj evidenciji. Nisam imala nikakve nuspojave ili simptome. Naredna menstruacija usledila je 13.3 (relativno na vreme), a naredna nesto ranije, sto je malo neobicno 8.4.
Uglavnom imam redovne cikluse +-3 dana, ali uglavnom sasvim redovno.
Sada mi menstruacija kasni vec 10 dana i prilicno sam zabrinuta, s vremena na vreme imam povremeni bol u donjem delu stomaka i simptome pmsa, ali samo povremeno.
Da li je moguce da sam trudna? Ili je pilula poremetila tek treci ciklus nakon uzimanja. Da li da sacekam jos ili da se obratim ginekologu?
Pozdrav i hvala unapred na odgovoru.19. May 2018. at 20:40 #5897dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Marija,
savetujem Vam da za svaki slučaj uradite test na trudnoću. Moguće je da mensturacija kasni zbog pilule ali ipak uradite test.
2. July 2018. at 10:59 #6178SandraGuestDobar dan. Videla sam da mogu da Vam postavim pitanje na vasem sajtu.
Ovako, pila sam Diane 5 godina, prestala sam uzimanjem 3.6. i dobila menstruaciju 7.6. koja je trajala nedelju dana. 21.6. sam imala trodnevno malo krvarenje sa braon sekretom.
30.6.sam imala nezasticen odnos, i uzela pilulu za dan posle. Nikakve tegobe nisam imala. Moje pitanje je: da li pilula utice na hormonski status i koliko dugo ne mogu da se vratim na antibebi pilule?Hvala unapred.
Pozdrav
3. July 2018. at 12:03 #6181dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovna Sandra,
Moćete se vratiti odmah na pilule.
23. July 2018. at 17:29 #6309KristinaGuestPostovani, popila sam Eskapele pilulu sat i po nakon odnosa 5.7.- 11.dan ciklusa (po kalendaru pracenja bili su plodni dani; zastita je ostala unutra, izvađena sa sadrzajem), pilula je uzeta zbog predostroznosti jer se nije imalo u uvid da li je doslo do izlivanja. Ciklusi su mi redovni na 28 dana. 25-og dana ciklusa (19.7.)dobila sam slabo krvarenje koje je neuporedivo slabije od menstrualnog,razlikuje se i po boji, trajalo je samo tri dana. Da li je rec o menstruaciji- reakcija na pilulu? Ima li potrebe da se radi test?
Unapred zahvalna na odgovoru24. July 2018. at 19:50 #6320dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Kristina, u svakom slučaju se savetuje da uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene pilule.
27. July 2018. at 22:17 #6337Aleksandra AleksicParticipantPostovani doktore, pocela sam prvi put sa koriscenjem antibebi pilula, Logesta. S obzirom da nemam iskustva, interesuje me ako ih uzimam redovno, u isto vreme svakog dana znam da su onda efikasne, i kada one pocinju sa dejstvom? Imam alergijsku reakciju na kondom i vazno mi je da dok sa verenikom ne resimo i odlucimo da cuvamo decu ipak budem zasticena. Hvala puno
29. July 2018. at 19:45 #6353dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Aleksandra,
7 dana nakon prve pilule počinje kontraceptivni efekat. Postarajte se da ih uzimate redovno i u isto vreme.
29. August 2018. at 06:50 #6514Zoka LukicParticipantPostovani
Imala sam odnos cetvrtog dana menstruacije ne zasticeni odnos (tog dana mi je bio braonkast sekret) a menstruacija mi traje 5dana (obicno zadnja 2 dana menstruacije mi ide braon sekresut) ujutru sam odmah popila tabletu za jutro posle, a posle 4 dana mi se pojavio opet crn sekret trajo je 2dan a treci dan mi je bila krvi i posle toga je bilo sve normalno, da li postoji mogucnost da sam trudna posto jos uvek nisam dobila, ili mi se poremetilo zbog tablete?- This reply was modified 4 years, 7 months ago by Zoka Lukic.
19. September 2018. at 12:22 #6608dr Đorđe PetkovićParticipant@Zoka Lukić – moguća su oba slučaja. Prema savetu proizvođača preporučuje se da uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene pilule za svaki slučaj.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.