Kontraceptivne pilule nakon pilule za dan posle

Home – Medical Forumфорум Kontracepcija i siguran seks Kontraceptivne pilule nakon pilule za dan posle

Viewing 14 posts - 29 through 42 (of 50 total)
  • Author
    dumspirospero
    Participant

Postovani,
    Naime, dva puta mi se desilo pucanje kondoma, tako da sam juce (sreda) popila pilulu za dan posle (12h poslepodne) danas mi se desila ista situacija, pa me zanima koliko je rizicno da je popijem opet i da li postoji sansa da prva tableta jos uvek moze da me zastiti, jer od kad sam je popila proslo je oko 30h.
    Unapred se zahvaljujem na odgovoru!

Poštovani,
    odovorili smo Vam na pitanje u komentarima.

Elena
    Guest

04.11 sam imala zadnju menstruaciju, 13.11 sam popila pilulu za dan posle, a 19.11 se javilo krvarenje. Na pregledu kod ginekologa sve je u redu, bhcg negativan. Htela sam od sledeceg ciklusa da pocnem sa kontacepcijom, Jazz,jer sam ih ranije pila i odgovarale su mi, medjutim moj ginekolog insistira da ne pijem nikakve pilule, jer sam sa ovom vec napravila problem. Htela sam vas pitati da li mogu poceti sa Jazz tabletama, i da li moze se ocekivati nekakav problem,jer stav mojeg ginekologa mi nije jasan. Hvala lepo.

Poštovana Elena,

to je pitanje za Vašeg ginekologa.

Elena
    Guest

Vama sam postavila pitanje,jer sam videla da dajete iscrpne odgovore na vecinu njih, dok moj ginekolog je odma iskljucio pilule ko opciju,jer po njemu je to farmakoloska varka,koja ce me dovesti do karcinoma dojke. U svakom slucaju hvala vam na odgovoru. Pozdrav

mmm111
    Guest

Dobro vece!
    Interesuju me neke stvarcice 🙂
    U oktobru sam menstruaciju dobila 10 dana ranije tacnije 30.10.Inace mi je redovna na 26,27 dana.Nezasticen odnos sam imala 20.11 i sutradan sam popila pilulu “dan posle” proslo je 10h od odnosa.Po menstrualnom kalendaru trebalo bih da dobijem sutra.Imam bolove u grudima.
    Da li menstruacija moze kasniti jer sam odnos imala 6 dana pre nego sto sam trebala da dobijem?Da li na odlaganje iste moze uticati pilula?I koliko znam nisu mi bili dani ovulacije.
    Hvala unapred na odgovoru.
    Pozdrav!

Poštovana mmm111,

moguće je da menstruacija kasni zbog svih razloga koji ste naveli. Za svaki slučaj se savetuje da uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene pilule.

Marija
    Guest

Dobar dan, imala sam nezasticeni odnos sa deckom i sledece jutro sam popila pilulu za dan posle zanima me kolika je verovatnoca da ostanem trudna sa obzirom da mi ciklusi inace nisu najredovniji.Hvala unapred.

Poštovana Marija,

nije moguće odrediti verovatnoću. Uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete kao što je napisano u uputstvu.

Milicaa
    Guest

Poštovani,
    17.04. sam imala odnos prilikom kog je pukao kondom, to je bio 12 dan ciklusa. Popila sam pilulu escapelle nakon sat vremena. Nedelju dana kasnije sam imala krvarenje od 5 dana, intenziteta sličnog menstruaciji (samo bez ugrušaka, ne znam da li to ima nekakve veze). Narednu menstruaciju sam trebala da dobijem danas (4.5),međutim nisam. Pošto inače imam redovne menstruacije zanima me da li je ono krvarenje bilo posledica pilule ili pak prevremena menstruacija, kao i da li imam razloga za brigu u vezi trudnoće?

Poštovana Milice,

moguć je poremećaj ciklusa nakon uzimanja pilule. Uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete kao što je napisano u uputstvu.

Iv
    Guest

Postovani,

Pijem logest vec 2 godine. U toku noci sam imala nezasticen odnos sto je noc izmedju druge i trece nedelje pijenja tablete. Prve nedelje nisam bila redovna, preskocila sam jednu vise od 12h i nadoknadila. Da li postoji mogucnost uzimanja tablete za jutro posle i da li je uopste potrebno?
    Hvala i srdacan pozdrav

Poštovana Iv,

trebalo bi da ste zaštićeni.

valentina
    Guest

Poštovani,

Prošlog meseca sam propustila dve pilule Logesta, te nisam imala odnose do početka sledećeg pakovanja, jer sam znala da je zaštita smanjena. Ovog meseca sam redovno krenula sa uzimanjem novog pakovanja. Nedelju dana kasnije sam imala nezaštićen odnos za dečkom nakon čega sam videla da prethodnog dana nisam popila pilulu. Kako sam kasnila više od 12h, popila sam dve odjednom, i pililu za dan posle (Escapelle, u roku od 12h nakon odnosa).
    Pošto nastavljam da redovno pijem Logest, da li sam i dalje zaštićena ili treba da koristim dodatne metode kontracepcije?

Viewing 14 posts - 29 through 42 (of 50 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button