Mogucnost trudnoce

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 70 total)
 • Author
  Posts
 • #1783
  stekifender
  Participant

  Poštovani, molim vas da mi odgovorite u što kraćem roku.
  Imao sam zaštićeni odnos sa devojkom 28.08., međutim kondom je pukao i to smo shvatili tek na kraju (došlo je do ejakulacije). Sat vremena nakon toga popila je Escapelle pilulu za “jutro posle”. U uputstvu piše da je Escapelle pilula efikasan vid hitne kontracepcije u 84% slučajeva. Mene interesuje da li se taj procenat povećava ako se pilula popije u tako kratkom roku posle odnosa?
  Poslednja menstruacija joj je počela 31.7., što znači da smo odnos imali 29. dana njenog ciklusa. Inače joj ciklus traje oko 35 dana. Koliko su šanse za trudnoću? Ona je preplašena da će ipak zatrudneti, ne oseća uobičajene predmenstrualne tegobe.
  Molim za brz odgovor i hvala unapred.

  #1784
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Što se ranije popije veća je efikasnost pilule. Menstruacija može da zakasni nekoliko dana posle uzimanja Escapelle, ukoliko bude kasnila više uradite test na trudnoću iz krvi (ali ne ranije 2 nedelje od nezaštićenog odnosa).

  #1812
  era92
  Participant

  Zanima me imao sam odnos sa devojkom uvek sa zastitom tj kondomom i njoj vec kasni 7 dana da li je moguce da je doslo do zaceca tj trudnoce, ako sam ja svaki put proverio kondom i bio je ispravan i pre nego sto bi doslo da zavrsetka mog izvadio iz nje …takodje njene drugarice tvde da je moguce da je trudna zato sto moze da se zatrudni i od vodice pre svrsavanja ali ta vodica nikako nije po meni mogla da izadje jer sam kondom stavljao na pocetku a vadio ga na kraju odnosa ….Hvala unapred na odgovoru

  #1827
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Kondom pruža visoku zaštitu od neželjene trudnoće ukoliko se pravilno koristi (oko 98%). Postoji mogućnost ali je ona mala. Uradite test na trudnoću kako bi bili sigurni.

  #2234
  Pera
  Participant

  Imao sam nezaštićen odnos sa devojkom dan pred menstruaciju. Pre mog završetka sam ga izvadio, ali nisam siguran da li je malo kanulo na vaginu. Znamo samo da je malo imalo na samom početku vagine(daleko iznad vaginalnog otvora). Ciklus joj je uvek redova i dobila je na vreme i sve se normano odvija. Mene zanima da li je moguća trudnoća?( iako je dobila sutradan) Zanima me da li mora da se čeka sledeća menstruacija da bi se znalo za sigurno i da li može da se se popije tableta za “jutro posle” ako je prošlo oko 30 sati posle toga. Mladi smo oboje i ne želimo sada da se sve to desi. Odgovorite što pre je moguće. Hvala unapred i ne zamerite ako je glupo pitanje

  #2243
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Ukoliko je menstruacija bila kao i prethodne, i došla na vreme – verovatnoća je izuzetno mala. Tabletu za jutro posle je moguće popiti do 72 sata posle odnosa ali imajte u vidu da joj efikastnost opada ukoliko se kasnije pije.

  #2315
  ana858
  Participant

  postovani,
  imala sam ne zasticeni odnos u plodnim danima, oko 60h nakon odnosa sam popila escapelle tabletu, nisam bila u mogucnosti pre.
  juce sam uradila test baby rapid stapic koji je pokazao dve crtice.
  da li je moguce da se test pokazao kao pozitivan zbog hormonske tablete i da ipak nisam u drugom stanju.
  poslednja menstruacija mi je bila 16.12.2015, sada mi kasni nekih 5 dana.
  unapred Vam hvala na odgovoru

  #2321
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Poštovana Ana,
  zbog Escapelle pulula test neće pokazati pozitivno (drugi hormoni su u pitanju). Potrebno je da se javite ginekologu kako bi se uradio ultrazvučni pregled.

  #2337
  andjelica
  Participant

  Decko i ja smo samo na kratko probali da spavamo bez zastite pred kraj moje menstruacije, kolika je sansa da dodje do zaceca? Hvala unapred 😊

  #2338
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Poštovana andjelica,

  pročitajte tekst Da li mogu da zatrudnim ako imam menstruaciju?

  #2403
  dina29
  Participant

  Postovani,imam menstruaciju svakih 35 dana ali nekada dodje i prije, uvijek traje 7 dana…zadnji dan menstruacije bio je 18.02. Veceras sam imala nezasticen odnos 20.02.da li postoji mogucnost trudnoce?

  #2406
  dr Djordje Petkovic
  Participant

  Poštovana Dina, pročitajte tekst Da li mogu da zatrudnim ako imam menstruaciju?

  #2410
  Vlada22
  Participant

  Poštovani,
  Imao sam odnos bez zaštite sa devojkom.
  Tokom dve nedelje skoro svaki dan.
  Nakon toga, dobila je menstruaciju na vreme i potpuno normalno. Medjutim naredna menstruacija joj kasni 8 dana, pod velikim je stresom ali bih bio zahvalan na vašem mišljenju.
  Unapred hvala.

  #2411
  Vlada22
  Participant

  Pod velikim stresom mislim na ozbiljan posao koji je opterećuje jako i koji obavlja od 09 do 23 svaki dan, što ju je dosta poremetilo.
  Hvala još jednom

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 70 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button