Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Pilula za dan posle
- This topic has 15 replies, 11 voices, and was last updated 3 years, 4 months ago by Emilija Cosic.
-
AuthorPosts
-
27. April 2019. at 11:58 #8667AleksGuest
Zdravo. Imam pitanje vezano za pilulu za dan posle. Popila sam je pre 5 dana,i danas dobila krvarenje, blago I braonkasto, menstruaciju bi trebalo da dobijem tek za dve nedelje. Zanima me zbog cega se tacno javlja to krvarenje izmedju,I kako se onda kasnije moze javii menstruacija ukoliko je escapella sprecila sa se javi ovulacija? Kako uopste to funkcionise? I ako se javlja to blago krvarenje,da li je to znak da je pilula delovala,ili nema veze sa tim?
Unapred hvala1. May 2019. at 17:23 #8707dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Aleks,
nije moguće znati da li je pilula delovala ili ne. Savetuje se da uradite test 3 nedelje nakon popijene pilule za svaki slučaj. Sto se tiče ostalog dela Vašeg pitanja, bojima se da je odgovor suviše opširan za ovaj forum.
19. May 2019. at 16:15 #9006Jelena CakicParticipantDobar dan! Imam pitanje vezano za Escapelle pilulu za dan posle. Naime, imala sam nezasticeni odnos (noc izmedju 12.i 13.maja) kad su mi bili neplodni dani po kalendaru. Jer je poslednja menstruacija bila 2.-6.maja. Iako nije bilo ejakulacije u meni, iz straha sam popila Escapelle 13.maja popodne.
Medjutim, juce 18.maja sam imala dva nezasticena odnosa a pritom takodje nije decko ejakulirao u meni. Pa je moje pitanje, da li smem da popijem jos jednu pilulu, jer je proslo nesto malo vise od 24h a plodni su dani.
Inace, danas se pojavilo i oskudno krvarenje,dakle nedelju dana od popijene pilule.23. May 2019. at 17:59 #9071dr Đorđe PetkovićParticipantPošovana Jelena,
nije preporučljivo uzimati pilulu dva puta u toku jednog ciklusa.
9. June 2019. at 21:18 #9351Stojanka SimeunovićParticipantPoštovani,
Imala sam rizičan odnos 01.06. Odmah sutradan sam popila Escapelle pilulu za dan posle, u vremenu od 12h. Međutim, pošto me je glava izuzetno bolela taj dan odmah nakon pilule sam popila i tabletu Nimulid za glavobolju. Moje pitanje je da li je moguće da Nimulid utiče na dejstvo pilule?
Pri tom, da napomenem, bila sam u plodnim danima u vreme odnosa…1. July 2019. at 19:20 #9619Flower Flower1ParticipantPostovani,
31. maja imala sam zasticen odnos medjutim kondom je pukao i ejakulacija je bila unutra. Popila sam escapelle sat vremena nakon odnosa, medjutim prvi dan menstruacije trebao je da bude 28.jun i sada tri dana kasni.
Test za trudnocu je negativan.
Da li menstruacija kasni zbog pilule ili je ipak moguce da sam trudna uprkos testu?
Hvala.4. July 2019. at 20:11 #9644Nevena DjokicParticipantCiklus mi je prosao 13.juna. Dan kasnije imala sam nezasticen odnos i sutradan sam popila escapelle. Nakon 4 dana sam prokrvarila. I danas mi i dalje traje to krvarenje. Nije obilno. To vec traje vise od 15 dana. Sta bi to trebalo da znaci i zbog cega je tako ?
8. July 2019. at 10:50 #9705dr Đorđe PetkovićParticipant15. July 2019. at 17:36 #9787TamaraGuestPostovani,
Imala sam rizican odnos 5.dana menstrualnog ciklusa.Sutradan sam nakon 17h od odnosa popila Escapelle pilulu,i jos 2 jasmin tablete.Da li je moguce da jasmin tablete mogu da smanje dejstvo pilule za dan posle?18. July 2019. at 10:12 #9822dr Đorđe PetkovićParticipantNe bi trebalo.
28. July 2019. at 17:25 #9932laganicaParticipantPostovani,
Danas sam imala sam rizican odnos sa momkom (oboje imamo 21g). Menstruaciju sam imala 12. Jula sto bi znacilo da sam u plodnim danima (ciklus traje oko 32 dana). Uzela sam EllaOne pilulu iz apoteke. Da li ce pilula delovati ako sam u plodnim danima, ili je dan ovulacije?
11. August 2019. at 17:46 #10056Milica BozickovicParticipantPostovani,poslednja menstruacija mi je bila 26 juna. Sa suprugom je doslo do pucanja kondoma gde sam u roku od 30 sati popila tabletu dan posle to je bilo 5.jula. medjutim ista stvar nam se desila i 10. jula. Nisam popila tabletu a sada sam trudna. interesuje me da li to utice na plod ili se trudnoca desila drugi put. da li je moguce ostati trudan posle tablete dan posle. Unapred hvala
14. August 2019. at 01:04 #10069Andjelka PetovicParticipantPoštovani,imala sam odnos sa dečkom 7.jula i kondom nam je pukao, mi nismo to primetili i on je ejakululirao u mene, nakon 12h sam popila pilulu dan posle, i sledeceg dana 8.jula sam kao dobila tj. prvi dan je išla kao neka mala rozikasto-crvenkasta sekret a onda 4 dana normalno kao menstruacija koja ide mi neredovno i u tom periodu sam i trebala da dobijem jer je 7.jul bio vec 30. dan od poslednje mentruacije, a sada sam primetila kao neku roze sektret, a inače sam imala prvi odnos u zivotu od poslednje mentruacije i drugarice su mi rekle da se i njima desilo slicno prvog dana mentruacije od kad su imale prvi odnos, neki savet?
5. November 2019. at 21:31 #10537ConeParticipantDobar dan, imao sam odnose sa devojkom 3.11 na 4.11. Koristili smo kondom medjutim kondom je pukao i ja sam ejakulirao unutra. Odmah nakon toga, cim smo videli da je pukao ona je mokrila i pokusala da izbaci sto je vise sperme moguce. Nakon 13 sati je popila Escapelle pilulu. Nije mogla da ode ood ginekologa iz razloga jer joj je ginekolog radio tek od srede,tj sutra. Zanima me kolike su sanse za trudnocu ako je popila Escapelle pilulu? Citao sam po raznim forumima, sajtovima, stranicama da Escapelle pilula sprecava oplodjenje jajne celije njeno ugnezdavanje, cak i vracanje oplodjene jajne celije pa me zanima da li bih trebao imati veliki razlog za brigu? I nakon koliko dugo bi ona mogla da uradi test kaoo bisko bili sto posto sigurni? Hvala Vam na brzom odgovoru, puno mi znaci! PS. Menstrualni ciklus joj je poremecen vec dosta dugo i isla je kod ginekologa i rekao je da nema problema samo vise tecnosti i bolja prehrana. Nije imala ciklus 2 3 meseca ako se ne varam. I nakon sto je popila pilulu ima jake mucnine i bolove u donjem delu stomaka iako sam citao da su to nuspojave pilule koliko bi one trajale? Hvala jos jednom na brzom odgovoru!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.