Pitanje u vezi kontracepcije

Home – Medical Forumфорум Kontracepcija i siguran seks Pitanje u vezi kontracepcije

Tagged: 

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 138 total)
  • Author
    Snezana
    Guest

Pijem antibejbi pilule veci pola godine ali sam poslednu kutiju kad sam pila jedno vece sam zaboravila da popijem i popila sam tek unutru, ali dobila sam menstreaciju na vrene 30.10.2016.da li je moguce zatrudneti posto sam odnose imala tog dana kad sam zakasnila sa pijanjem tableta. Hvala u napred na odgovoru

dr Djordje Petkovic
    Participant

Šansa je mala.

Marina Irsevic
    Participant

Postovani,imam jedno pitanje u vezi sa koriscenjem kontracepcijkih pilula.Pijem duze vreme jasmin i sve je u redu samo me zanima da li treba da se pravi pauza sa koriscenjem pilula od jedno mesec dana?Ili se mogu konstantno koristiti bez pravljenja pauza?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Nije potrebno da pravite pauzu dok ne planirate trudnoću.

dzoey
    Participant

Poštovani doktore!
    Molio bih Vas da mojoj devojci i meni pomognete oko odabira najbolje kontracepcije (osim kondoma). Naime, ona je stjuardesa i viđamo se svakih mesec i po do 2 meseca (samim tim imamo i polni odnos) na njenom odmoru koji traje 5 dana. Koja nam je najbolja opcija za kontracepciju? Da li da uzima kontraceptivne pilule bez prestanka iako se nekad ne vidimo i po 2 meseca?

I još bih Vas molio da nam pomognete oko kontracepcije koju da koristimo ovaj mesec. Poslednja menstruacija joj je počela 7.1. ove ogdine. Ona dolazi 17.1. i ostaje do 22.1. tako da ćemo imati odnose u periodu kad je ona plodna (po mom nekom proračunu) 🙂 Šta predlažete da koristimo ovaj mjsec, a šta predlažete da koristimo u narednim mesecima?
    S poštovanjem i velika HVALA!

dr Djordje Petkovic
    Participant

Ovaj mesec koristite kondom, od sledećeg meseca može početi sa nekim kontraceptivnim tabletama.

dzoey
    Participant

A da li ona sme da koristi kontraceptivne tablete mesec kad cemo se videti, a iduci mesec kad se necemo videti da pauzira i ne uzima tablete, pa onda opet treceg meseca uzima i tako…?
    ili da jednostavno pije sve vreme tablete bez obzira hoćemo li se videti ili ne?
    hvala lepo 🙂

dr Djordje Petkovic
    Participant

Pije tablete bez obzira da li ćete se videti ili ne.

Tamara8
    Participant

Postavani,zelim da Vas pitam i treba mi jako hitno odgovor. Zelim da pocnem da uzimam antibebi pilule e sad me zanima koje su najbolje i kad pocinje dejstvo pilula npr. ako danas popijem da li su odmah danas pocele da deluju tj. koliko treba da pocne da deluje ? Nikad do sada nisam uzimala pilule.

dr Djordje Petkovic
    Participant

Potrebno je da prođe 7 dana kako bi pilule počele da deluju. Što se tiče koje su najbolje za Vas, o tome porazgovarajte sa Vašim ginekologom.

sandra14
    Participant

Postovani, planiram da pocnem da uzimam kontraceptivne pilule. Zanima me da li moze da se uzme prvi put iako nije prvi dan ciklusa? Hvala unapred.

dr Djordje Petkovic
    Participant

U principu može. Savetuje se ipak da se počinje sa uzimanjem između prvog i petog dana ciklusa.

sandra14
    Participant

Posle koliko dana sam zasticena ako ne uzmem izmedju prvog ili petog dana ciklusa?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Posle 7 dana.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 138 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button