Pitanje u vezi kontracepcije

Home – Medical Forumфорум Kontracepcija i siguran seks Pitanje u vezi kontracepcije

Tagged: 

Viewing 14 posts - 15 through 28 (of 138 total)
  • Author
    Katarina
    Participant

Postovani,pocela sam sa drugom kutijom Novynette pilula 7-og dana pauze ,umesto 8-og . Da li je to velika greska i da li je zastita smanjena?

Ivana
    Guest

Postovani, zbog problema sa policisticnim jajnicima, pijem Jaz pilule skoro dve godine. Medjutim, u skorije vreme primetila sam na odredjenjm delovima tela male ispucale kapilare, a na butini nesto vece. Interesuje me da li to moze biti posledica pilula, da li treba da prestanem sa njihovim koriscenjem, i kakav je uticaj na kapilare ako nastavim da ih pijem?

dr Djordje Petkovic
    Participant

@Katarina – ne bi trebalo da bude problem.

@Ivana
    – potrebno je da se javite na pregled kako bi se utvrdilo o čemu se radi.

Milica1018
    Participant

Postovani, jutros u pola 10 sam popila poslednju tabletu iz kutije za ovaj mesec. Medjutim, kako sam pojela nesto nezgodno povratila sam oko 11. Zanima me da li je dejstvo kontracepcije time umanjeno, s obzirom da je u pitanju poslednja tableta za ovaj mesec, i da li je organizam uspeo da je apsorbuje za tako kratko vreme? Da li da nastavim sa redovnim pijenjem ili preporucujete drugaciji tretman?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Nastavite redovno.

Dejana Borojevic
    Participant

Poštovani, pijem već 2 godine kontracepciske pilule Yaz zbog policističnih jajnika, i ovaj mjesec sam se malo zeznula sa uzimanjem, zaboravila sam popiti dvije tablete u dvije sedmice uzimanja, 8 dan i 16 dan, za 8 dan na tabletama piše da uzmem zaboravljenu i nastavim dalje i to sam uradila, ali za 16 piše da popijem ostale tablete i zadnje 4 bjele bacim i počnem sa novima (ove tablete imaju 24 roze sa hormonima i 4 bijele prazne) ali zanima me jel smije uzeti 3 bijele i onda nastavit sa novom kutijom ko i dosat na prvi dan menzesa jer sam navikla tako uzimati a ovako ću sve zbrljati.
    I zanima me jel smijem napraviti pauzu od mjesec dana da vidim hoće li mi se emocije malo smiriti i težina malo smanjiti jer sam se udebljala kako sam ih počela piti i da li će to uticati na ciste, da li će se vratiti.

dr Djordje Petkovic
    Participant

Napravite pauzu a zatim počnite ponovo ukoliko Vam budu potrebne.

htela sam da pitam koje bi mogla pilule uzeti nisam isla kod doktora sta mi preporucujete od pilula?>hvala unapred

dr Djordje Petkovic
    Participant

Preporučujemo Vam da se javite ginekologu i on će odabrati pilule koje Vam odgovaraju.

Jovana
    Participant

Nikad do sad nisam koristila kontraceptivne pilule a sada mi po prvi put trebaju.
    Nisam se do sad interesovala pa ništa ne znam. Da li mi treba recept?
    Da li vi možete da napišete recept? Da li za to treba da zakažem termin?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovana Jovana,

nije potreban recept. Preporuka je da se konsultujete sa ginekologom pre početka uzimanja kontraceptivnih pilula.

dzoey
    Participant

Pozdrav.
    Idem sa devojkom na more od 16. do 20. juna, pa me zanima da li postoji neka zastita osim kondoma koju bismo mogli da koristimo?
    Poslednja menstruacija joj je bila 9.6. Inače ima redovne cikluse od oko 27 dana, s tim što joj je ova poslednja menstruacija kasnila 14 dana, a 20.4. je popila tabletu za jutro posle. Raspored ciklusa ove godine – 7.1; 3.2; 4.3; 31.3; 29.4; 9.6.
    Hvala

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovani,

Kontraceptivne pilule počinju da štite tek nakon 7 dana upotrebe, tako da Vam je preporuka za more – kondom. Za ostale vrste kontracepcije potrebno je da se javi ginekologu.

Lilkica
    Participant

Postovani,
    Pijem kontraceptivne pilule da bih se zastitila od trudnoce. Svi nalazi su mi uredni bili prije uzimaanja pilule. Interesuje me da li se na osnovu hormonalnog statusa i ultrazvucnog pregleda moze “pretpostaviti” da koristim pilule? I da li postoji mogucnost da u tom periodu od 7 dana kad ne pijem pilule,ako uradim hormone da oni budu uredni.

Viewing 14 posts - 15 through 28 (of 138 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button