Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Pitanje u vezi kontracepcije
Tagged: Participant
- This topic has 137 replies, 42 voices, and was last updated 1 year, 7 months ago by Svetlana Živanović.
-
AuthorPosts
-
17. March 2017. at 17:21 #3940KatarinaParticipant
Postovani,pocela sam sa drugom kutijom Novynette pilula 7-og dana pauze ,umesto 8-og . Da li je to velika greska i da li je zastita smanjena?
18. March 2017. at 20:20 #3943IvanaGuestPostovani, zbog problema sa policisticnim jajnicima, pijem Jaz pilule skoro dve godine. Medjutim, u skorije vreme primetila sam na odredjenjm delovima tela male ispucale kapilare, a na butini nesto vece. Interesuje me da li to moze biti posledica pilula, da li treba da prestanem sa njihovim koriscenjem, i kakav je uticaj na kapilare ako nastavim da ih pijem?
20. March 2017. at 22:09 #3954dr Djordje PetkovicParticipant30. April 2017. at 13:26 #4157Milica1018ParticipantPostovani, jutros u pola 10 sam popila poslednju tabletu iz kutije za ovaj mesec. Medjutim, kako sam pojela nesto nezgodno povratila sam oko 11. Zanima me da li je dejstvo kontracepcije time umanjeno, s obzirom da je u pitanju poslednja tableta za ovaj mesec, i da li je organizam uspeo da je apsorbuje za tako kratko vreme? Da li da nastavim sa redovnim pijenjem ili preporucujete drugaciji tretman?
5. May 2017. at 22:39 #4168dr Djordje PetkovicParticipantNastavite redovno.
12. May 2017. at 18:18 #4211Dejana BorojevicParticipantPoštovani, pijem već 2 godine kontracepciske pilule Yaz zbog policističnih jajnika, i ovaj mjesec sam se malo zeznula sa uzimanjem, zaboravila sam popiti dvije tablete u dvije sedmice uzimanja, 8 dan i 16 dan, za 8 dan na tabletama piše da uzmem zaboravljenu i nastavim dalje i to sam uradila, ali za 16 piše da popijem ostale tablete i zadnje 4 bjele bacim i počnem sa novima (ove tablete imaju 24 roze sa hormonima i 4 bijele prazne) ali zanima me jel smije uzeti 3 bijele i onda nastavit sa novom kutijom ko i dosat na prvi dan menzesa jer sam navikla tako uzimati a ovako ću sve zbrljati.
I zanima me jel smijem napraviti pauzu od mjesec dana da vidim hoće li mi se emocije malo smiriti i težina malo smanjiti jer sam se udebljala kako sam ih počela piti i da li će to uticati na ciste, da li će se vratiti.13. May 2017. at 15:34 #4214dr Djordje PetkovicParticipantNapravite pauzu a zatim počnite ponovo ukoliko Vam budu potrebne.
24. May 2017. at 16:52 #4244Danijela Daca MandicParticipanthtela sam da pitam koje bi mogla pilule uzeti nisam isla kod doktora sta mi preporucujete od pilula?>hvala unapred
25. May 2017. at 15:05 #4252dr Djordje PetkovicParticipantPreporučujemo Vam da se javite ginekologu i on će odabrati pilule koje Vam odgovaraju.
3. June 2017. at 21:51 #4273JovanaParticipantNikad do sad nisam koristila kontraceptivne pilule a sada mi po prvi put trebaju.
Nisam se do sad interesovala pa ništa ne znam. Da li mi treba recept?
Da li vi možete da napišete recept? Da li za to treba da zakažem termin?13. June 2017. at 07:12 #4285dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Jovana,
nije potreban recept. Preporuka je da se konsultujete sa ginekologom pre početka uzimanja kontraceptivnih pilula.
15. June 2017. at 18:44 #4310dzoeyParticipantPozdrav.
Idem sa devojkom na more od 16. do 20. juna, pa me zanima da li postoji neka zastita osim kondoma koju bismo mogli da koristimo?
Poslednja menstruacija joj je bila 9.6. Inače ima redovne cikluse od oko 27 dana, s tim što joj je ova poslednja menstruacija kasnila 14 dana, a 20.4. je popila tabletu za jutro posle. Raspored ciklusa ove godine – 7.1; 3.2; 4.3; 31.3; 29.4; 9.6.
Hvala17. June 2017. at 09:58 #4311dr Djordje PetkovicParticipantPoštovani,
Kontraceptivne pilule počinju da štite tek nakon 7 dana upotrebe, tako da Vam je preporuka za more – kondom. Za ostale vrste kontracepcije potrebno je da se javi ginekologu.
24. June 2017. at 15:52 #4348LilkicaParticipantPostovani,
Pijem kontraceptivne pilule da bih se zastitila od trudnoce. Svi nalazi su mi uredni bili prije uzimaanja pilule. Interesuje me da li se na osnovu hormonalnog statusa i ultrazvucnog pregleda moze “pretpostaviti” da koristim pilule? I da li postoji mogucnost da u tom periodu od 7 dana kad ne pijem pilule,ako uradim hormone da oni budu uredni. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.