Pijem Yaz pilule vec 4 godine. Ovog meseca poslednju roze pilulu sam popila u uobicajeno vreme, ali sam povratila oko 2h nakon toga. Mislila sam da je pilula apsorbovana do tad te da nema razloga za brigu, medjutim mislim da bi ipak trebalo da je proslo vse vremena.
Do tad sam svaku pilulu u isto vreme pila. Imala sam odnos 1. dana belih pilula, a sada sam na 3. beloj piluli. Da li postoji mogucnost za trudnocom, i da li cu dobiti krvarenje u uobicajeno vreme (4. dan belih pilula). Trenutno sam na poslovnom putu te bi mi jako znacio odgovor posto ne mogu zakzati pregled ove nedelje. Hvala
Najveća koncentracija leka je od 30 minuta do 2 sata nakon uzimanja pilule, tako da sa te strane ne bi trebalo da bude problema. Ukoliko ste već bili na belim pilulama (to su pilule bez hormona) u toku odnosa, izuzetno su male šanse za trudnoćom.
koristim yaz tablete vec 2 godine, dogodila mi se nezgoda kada sam uzimala tablere. 8. dan tableticu nisam uzela na vreme, kada sam htela da je uzmem ispala mi je i zagubila sam je, onda sam uzela sledecu tabletu (9.) i u toku noci pojavilo mi se krvarenje, mozete li mi reci sta se desava i kako da nastavim piti tabelte?
Pijem yaz već 8 meseci pre dva meseca mi se desilo da usled regularne upotreba krvarim, ali jako kratko. Sada opet krvarim ali već 2 dana, iako i dalje pijem roze tablete. Ne znam da li je krvarenje ili sam dobila. Trebalo bi da dobijem za 12 dana. Da li da nastavim sa uzimanjem pilula?
Hvala