Prestanak uzimanja pilula

Home – Medical Forumфорум Kontracepcija i siguran seks Prestanak uzimanja pilula

• This topic has 90 replies, 13 voices, and was last updated 2 years ago by Sonja.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 91 total)
  • Author
    Ana1111
    Participant

Da li je moguce prestati sa koriscenjem pilula u bilo kom trenutku ili se mora ispiti do kraja pakovanje? I da li je potrebno proci neko vreme od poslednjeg odnosa pa da se onda prekine sa uzimanjem tableta da bih bila zasticena?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Preporuka je da se popiju do kraja. Nakon što prestanete da ih pijete niste više zaštićeni.

Julija
    Guest

Postovani,
    Prestala sam sa uzimanjem kontraceptivnih pilula i vec je proslo nedelju dana od prestanka menstruacije, ali jos uvek imam tackasto krvarenje. Da li je to normalno?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Može biti normalno. Ukoliko se nastavi – javite se ginekologu.

Sladjana
    Guest

Pocela sam da pijem Diana35 peti dan menstruacije i pila ih cetiri dana. Bilo mi je jako muka pa sam ih prestala piti. Molim Vas za misljenje. Da li cu dobiti menstruaciju normalno na 25 ti dan ili su mi se sad poremetili hormoni. Kada mogu da ocekujem menstruaciju. Hvala

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovana Slađana, nije moguće odrediti tačno kada će Vam doći menstruacija. Ukoliko Vam bude kasnila više od nedelju dana – javite se ginekologu.

Sladjana
    Guest

Hvala na odgovoru. Menstruaciju sam dobila 22-gi dan. Vrlo oskudno je krenulo. Da li je to normalno. Hvala unapred

Sladjana
    Guest

Vrlo oskudno je krenulo, braon boje i stalo je. To je trajalo samo jedan dan. Da li je to normalno. Hvala

dr Djordje Petkovic
    Participant

Verovatno je sve u redu.

J.
    Participant

Pijem Belaru 4u kutiju, i jednostavno se ne osećam psihički stabilno, prolazim kroz probleme sa dečkom, pa se pitam da li smem da prekinem na pola sa pilulama. Trenutno me seks ne interesuje, već samo da se “skinem” sa hormonalne terapije jer izgleda da samo pogoršava stvari.

dr Djordje Petkovic
    Participant

Možete. Imajte u vidu da je moguće da se javi krvaruckanje nakon prekida sa pilulama.

Jelena
    Guest

Postovani, otputovala sam i nisam ponela pilule sa sobom a nisam mogla da ih kupim jer apoteka nije imala. Preskocila sam 5 pilula. Danas mi je menstuacija pocela, 6 dana pre predvidjenog pocetka. Pilule pijem vec 7 meseci,nikad nisam preskakala i uvek mi je u na 28 dana dolazila. Da li moze da dodje do problema zbog naglog prekida uzimanja pilula, posto mi je i menstruacija poranila? I takodje, posto se danas vracam kuci i imacu pristup pilulama da li odmah da pocnem da ih pijem ili sacekam zavrsetak cikluda?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Nećete imati kontraceptivni efekat u periodu kod ih ne koristite. Kda se vratite – počnite odmah da ih koristite.

J.
    Guest

Hvala na odgovoru. Tako je,pojavilo se krvaruckanje, i to “krvaruckanje” se pretvorilo u menstruaciju sto je ok. Pozdrav!

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 91 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button