Prestanak uzimanja pilula

Home – Medical Forumфорум Kontracepcija i siguran seks Prestanak uzimanja pilula

• This topic has 90 replies, 13 voices, and was last updated 2 years ago by Sonja.
Viewing 14 posts - 15 through 28 (of 91 total)
  • Author
    dr Djordje Petkovic
    Participant

Nema na čemu.

Jovana
    Guest

Poštovani
    Pila sam tablete Diane 35 dve godine zbog problema sa policisticnim jajnicima. Odlucila sam da prestanem da pijem tablete. Kada sam zavrsila poslednnu tabletu iz kutije u tom periodu sam imala menstruaciju. Nedelju dana nakon zavrsetka menstruacije pojavilo mi se krvarenje. Ne mnogo obilno i tamno braon boje. Zasto se to desava kad mi nije termin da dobijem menstruaciju, da li je to mozda normalno ili treba da se zabrinem.
    Hvala u napred

Poštovana Jovana, može biti normalno. Ipak je potrebno da se konsultujete sa ginekologom ukoliko prekidate terapiju.

Marijana
    Guest

Postovani,
    Planiram trudnocu, a pijem pilule Lyndinette 20 vec nekoliko godina, jer nisam imala redovne cikluse od pocetka. Da li je neophodno ispiti celu kutiju ili mogu na pola da prekinem? I dobila sam preporuku da pocnem da pijem Folan cim prestanem sa pilulama.
    Hvala unapred na odgovoru!

Preporuka je da ih popijete do kraja.

Jelena123
    Participant

Postovani doktore, poslednjih nekoliko dana sam primetila izuzetno izrazene vene iza kolena leve noge i na listu. Nikada pre to nisam uocila, bar ne tako vidljivo. Osecam i blagu tezinu u nogama. Da li je moguce da je to posledica koriscenja Yaz-a poslednjih 7meseci i da li u tom slucaju treba odmah da prestanem sa uzimanjem istih? Hvala na odgovoru!

Marina
    Guest

Postovani, pre tri dana sam pocela da uzimam pilule Jeanine, ali osecam da mi je muka. Da li mogu odmah da prestanem sa uzimanjem ili moram da ispijem do kraja kutiju?

Možete odmah prestati.

Jelena
    Guest

Poštovani, već 10 meseci pijem Legravan i menstruacije su bile ublažene, dosta manje obimne i slično, ali su bile redovne i uredne. U nedelju sam popila poslednju tabletu i trebalo je da dobijem u tih sedam dana pauze, što se inače uvek dešavalo. Juče je krenulo nešto poput sluzi braon boje sa sukrvicom, slično onome pri kraju menstruacije. Mislila sam da će danas početi, ali je isto, samo ta braon sluz, a krvi nema. Da li je to od piliula ili postoji neki problem? Da li da počnem novu kutiju od ponedeljka ili je potrebno da pre toga odem kod ginekologa? Hvala unapred.
    Jelena

J.
    Participant

stop

Poštovana Jelena,

moguće je da je od pilula. Nastavite normalno da ih pijete kao i do sada.

Sanya San
    Participant

Postovani, pocela sam da koristim pilule pre 2 meseca, sada sam pocela trecu kutiju, medjutim, primetila sam da sam dobila na kilazi, prosli mesec sam pre ciklusa krvarila vise od nedelju dana i imala bolove u stomaku poput onih pred-menstrualnih; da li to znaci da mi pilule ne odgovaraju? Svakako cu se javiti svom lekaru, ali sam trenutno na odmoru jos 10 dana. Strah me je da se gojenje ne nastavi i da li trebam da nastavim jos ovu kutiju ili da prestanem sa koriscenjem?

Poštovana,

u prva tri meseca moguće su takve pojave – period privikavanja.

Mara
    Guest

Poštovani, trenutno pijem 4. kutiju Belara pilula i psihički sam sve nestablinija.
    Proteklih 10 dana konstantno plačem, izrazito sam razdražljiva i ne prepoznajem sebe više.
    Odlučila sam da prestanem podhitno jer postaje nepodnošljivo ali mi je ostalo još 9 pilula do kraja, da li da probam da istrajem i dovršim kutiju ili mogu prestati odmah?

Hvala unapred

Viewing 14 posts - 15 through 28 (of 91 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button