Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Prestanak uzimanja pilula
- This topic has 90 replies, 13 voices, and was last updated 2 years ago by Sonja.
-
AuthorPosts
-
13. August 2018. at 12:49 #6458dr Đorđe PetkovićParticipant
Poštovana Maro,
možete prestati odmah.
8. October 2018. at 01:25 #6734AnastasijaGuestPoštovani doktore Petkoviću,
Interesuje me da li pri želji za prestankom (bez ikakvih nus pojava, nalazi su okej i sve je kako treba) uzimanja pilula Jeanin mogu samo da ne krenem sa sledećom tablom tj da ne nastavim da pijem ili moram da se konsultujem i da uradim opet nalaze (ultrazvuk, krv i hormone sam radila). Smeta mi uzimanje pilula jer sam dobila višak kg koji mi užasno smeta i jednostavno se ne osećam prijantno. Uzimam tablete već godinu ipo dana, nikakiv problema stvarno nisam imala i bol zbog kog sam i krenula da pijem pilule i dalje imam samo u manjim količinama i podnošljiviji je. Konkretnoo pitanje je da li da jednostavno ne kupim sledeću tablu ili moram na preglede još neke dodatno?
18. October 2018. at 12:13 #6808dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Anastasija,
možete slobodno prestati (nikakve analize nisu potrebne).
20. November 2018. at 11:51 #7102A.GuestDobar dan, imam pitanje za vas, prestala sam sa upotrebom Lindynette20 pilula pre skoro mesec ipo dana, dobila sam normalno. pre nedelju dana i nisam nastavila sa koriscenjem pilula. Odnose nisam imala vise od dva meseca. Pilule sam koristila skoro 5god. Sada od kad ih ne pijem osecam stalno neko peckanje-svrab ali samo na spoljasnosti genitalija,ostale promene su kad kad razdrazljivost, nervoza, glavobolja itd. Zanima me samo da li ce ovo prestati(svrab) kada se ciklus potpuno vrati na normalu bez uzimanja pilula ili cu morati da pocnem sa terapijom? Hvala unapred
22. November 2018. at 21:22 #7116dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana A,
zbog svraba javite se ginekologu kako bi se uzeli brisevi.
13. December 2018. at 09:02 #7283NenaGuestPostovani pila sam legravan piluke prva lutija pila sam pet tableta i prestala jer trebam da imam neku hirursku intervenciju pa sam zbog toga naglo prestala da pijem a seksualne odnose nisam imala
Dobila sam krvarenje nakon tri dana prestanka pilula i da li je to normalno i koliko ce trajati ti krvarenje?15. December 2018. at 09:55 #7300dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Neno,
normalno je da se dobije krvarenje nakon prestanka pilula. Trebalo bi da traje kao menstruacija.
1. February 2019. at 01:43 #7687MilicaGuestPostovani
Pijem Diane 35 vec godinama i sve je bilo ok dok mi se u proslom ciklusu i ovom poslednjem tokom sredine ciklusa nisu pojavila oskudna braonkasta krvarenja koja su trajala 2-3 dana. Moja dr mi je rekla da je to najverovatnije bila ovulacija uprkos tabletama. Danas sam posle odnosa primetila krv na maramici, imam temperaturu 37,3 cesce mokrim, i osecam blagu nadutost u donjem delu stomaka. Zanima me da li je moguce da se radi o trudnoci i da li tablete mogu da nastete plodu ako nastavim da ih pijem? Ostalo mi je jos 3 do kraja kutije, da li je mozda bolje da prekinem da ih pijem odmah? Od ovulacije je proslo 8 dana pa nisam sigurna da ce kucni testovi za trudnocu pokazati tacan ishod.
U napred hvala na odgovoru, pozdrav.18. March 2019. at 18:22 #8121dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Milice,
prvo uradite test na trudnoću.
19. March 2019. at 17:51 #8141Anka91GuestKoristila sam midiana tablete pre par meseci i trenutno sam na pauzi. Pošto sam išla na put i trebalo je da dobijem ciklus u tom period ja sam 3 dana pre ciklusa počela s pilulama. Od tada je prošlo 10 dana i danas se pojavilo krvarenje. Da li je to normalno i da li treba da prestanem sa uzimanjem pilula? Da li postoji mogućnost da sam trudna iako sam koristila pilule redovno ali nisam počela kad je trebalo odnosno prvog dana ciklusa? Hvala
21. March 2019. at 16:12 #8164dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Anka,
verovatnoća za trudnoćom je mala, ali ipak za svaki slučaj uradite test na trudnoću.
28. March 2019. at 20:58 #8261AleksandraGuestPostovani,koristila sam pilule Belara godinu dana. Prestala sam sa uzimanjem proslog meseca,nakon popijene kutije imala sam regularno menstruaciju ( bila je 25.02.) i posle toga vise nisam uzimala.
Sada ova sledeca menstruacija kasni, da li je to normalno posle prestanka uzimanja jer sam i ranije imala neredovne cikluse, ili imam razloga za brigu? Da napomenem da nisam imala odnose od tada. Hvala unapred! 🙂28. March 2019. at 21:34 #8265dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Aleksandra,
obično ciklusi se nastave redovno. Ukoliko ne dobijete ciklus – javite se ginekologu.
3. April 2019. at 08:53 #8345EsmaGuestPozdrav,
Pijem Yasmin pilule vec 1.5 godinu. Radila sam nalaze i referentne vrijednosti enzima za jetru nisu bili uredni, te sam odlucila prestati koristiti pilule. Nisam popila cijelo pakovanje vec mi je ostalo jos 7 pilula. Nakon prekida sam dobila krvarenje. Molim vas je li sve to uredu sto se pojavilo krvaranje i kada bih mogla ocekivati normalnu mjesecnicu. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.