Početna Forum Ginekologija produzno krvarenje i pilule za kontracepciju

Означено: 

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #3773
  Teodorah
  Учесник

  Postovani,

  Molim Vas za misljenje da li mi je prepisana odgovarajuca terapija od strane ginekologa, ili je potrebo da trazim drugo misljenje.

  Naime imam 29 godina. Posle 6 meseci pauze, ponovo sam pocela da pijem pilule za kontracepciju Jasmin. Sa uzimanjem sam pocela prvog dana krvarenja 03.02. ali mi menstruacija i dalje traje – 12 dan, i to srednjeg intenziteta. Zelim da napomenem da sam iste pilule pila nekoliko godina i nisam imala problema ovakvog tipa (prestala sam da ih pijem zbog migrena). Takodje ciklus mi je uvek sa ili bez piula bio normalan, bez bolova, velikih krvarenja i trajao je 5-7 dana.
  Na pregledu pre godinu dana, mi je utvrdjen polip endometrijuma, ali sa time nism imala nikakve simptome ni bolove ni krvarenja, dakle sve je bilo normalno do ovih pilula.
  Ginekolog kome sam se obratila, mi je prepisao antibiotik Dovicin, 1 na 12 sati, i gvozdje, kao i da nastavim da pijem pilule. A kontrola za ndelju dana ako ne prestane krvarenje. Pitao me je samo da li imam bolove i da li cesce mokrim . Osim krvarenja i blagog umora nisam imala nikakve simptome. Na svoju ruku sam uradila osnovnu krvnu sliku i postoje blago uvecanje Leukocita 10.6(ref 4.0-10.0) i Limfociti aps. 3.60 (ref. 1.20-3.20) a ostalo je u granicama, cak eritrociti 5.09 (3.70-5.10).
  Molim vas da mi kazete da li da cekam 7 dana do kontrole, to ce biti 18 dan krvarenja. I sta bi se desilo ako bi prestala da pijem pilule, da li bih nesto poremetila i opet dobila menstruaciju…Bas sam zbunjena, pa vas molim za pomoc

  #3798
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Ukoliko ste prekinuli Jasmin zbog migrena trebalo je sada da promenite kontraceptivne pilule. Što se tiče produženog krvarenja moguće je da je zbog polipa. U svakom slučaju savetuje se uklanjanje polipa histeroskopskim putem.

  #4126
  mica
  Гост

  Zdravo. Da li je istina da su pilule Diane 35 sa manjom dozom hormona od ostalih što se tiče kontracepcije, tj da im je uloga više da očiste kožu lica, smanje maljavost itd nego da zaštite od neželjene trudnoće?

  #4128
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Ne. Diane 35 imaju višu dozu hormona nego druge kontraceptivne pilule koje su trenutno u prodaji, a pored kontraceptivnog efekta (zaštite od neželjene trudnoće) imaju i efekte koje ste naveli.

  #10061
  Slađana
  Гост

  Poštovani,
  Zbog odstranjenih jajovoda, doktor koji me je operisao preporučio mi je i prepisao Yasmin kontraceptivne pilule. Počela sam da ih uzimam prvog dana ciklusa, krvarenje je trajalo duže oko 12 dana. Nakon toga javila mi se gljivična infekcija koju lečim Ginodaktanol vaginaletama, a u sekretu i dalje imam sukrvicu.
  Da li je to i dalje reakcija na kontraceptivne pilule ili znak da mi ipak one ne odgovaraju?

  #12932
  Ivana
  Гост

  Dobar dan.
  Pre dva dana javilo mi se menstrualno krvarenje u ocekivano vreme i pocela sam sa pilulama Yasmin (nisam ih pila pre ovoga, dakle prva kutija). Krvarenje je bilo jaako oskudno sto je i normalno za moj ciklus prvog dana. Medjutim, umesto da se pojaca narednog dana, krvarenje kao da je stalo. Treba li da se zabrinem, ne znam da li je to normalno..

  #16397
  Dragana
  Гост

  Dermatolog mi je prepisao Diane 35ali posle parpilula migrena koju sam vec imala je bila sve cesca i gora. Guslilo me je u grudima. Nisam mogla nocima da spavam koliko je stezalo u grudima. Dali postoji neka zamena za njih a damogu da reseproblem akni. Pozdrav

  #18158
  Andjela
  Гост

  Postovani imam za Vas pitanje

  23. Sam imala histeroskopiju u cilju otklanjanja polipa koji je vidjen na ultrazvuku . Nakon histeroskopije dijagnostifikovani su mi polipi u materici difuzni mnogo njih i zapaljenje sluzokoze materice . Uzet je patoloski nalaz koji se ceka . Pila Sam 17 dana dovicin ,10 dana po dvije tablete I 7 dana po jednu . Sa prvom menstruacijom mi je prepisan microginon , vec 7dan obilno krvarim a ranije menstruacije su mi trajale do 5 dana . Da li je moguce da je do kontraceptivnih pilula I da li preporucujete prestanak istih. Ceka se patoloski nalaz za otklanjanjanje polipa . Hvala

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button