Početna Forum Operativna ginekologija Promena na grlicu

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 15 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #7755
  Jovana Jovanovic
  Учесник

  Pre 2 godine mi je otkrivena promena na grlicu materice. Isla sam kod jedne doktorke, zatim kod druge. Kolposkopski nalaz je manje vise isti svaki put. Promena zahvata skoro ceo grlic sem ivica. Radila sam bris vaginalnog sekreta, hpv tipizaciju, bakterioloski bris, papa i sve je bilo uredno. Bipsija je bila cin 1. Sada nakon 6 meseci doktorka hoce da ponovim biopsiju i prekontrolisem hormone i nakon toga da konačno uklonim laserski tu promenu jer se nije smanjila a ni prosla sama od sebe. Da li mislite da je to ispravno? Ne bih da cekamo vise jer se nista ne menja, a u strahu sam da ako vec ne ide na bolje, da ne krene na gore.

  #8162
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Poštovana Jovana,

  poslušajte Vašu doktorku.

  #8798
  Jeca Tomic
  Учесник

  Postovani, pre 6 meseci sam radila ultrazvuk nalaz uredan, I papa test koji nije uspeo jer je bilo puno sekreta. Tada sam imala zeleni sekret svrab I neprijatan miris. Juce sam posle 6 mes. Radila kolposkopiju I video je da imam promenu na grlicu, opisao je kao ranicu. A ja sam istrazivala nalaz I videla da je napisao AW epitel. Poslao me je da radim briseve Hpv, I polnih dr bolesti kao I vaginalni bris. Moji simptomi su intezivan svrab, zeleni sekret neprijatnog Mirisa. Ponekad bol ispod pupka. Mada brine me taj AW. Ali dr mi nista nije precizirao.

  #8799
  Jeca Tomic
  Учесник

  Postovani, pre 6 meseci sam radila ultrazvuk nalaz uredan, I papa test koji nije uspeo jer je bilo puno sekreta. Tada sam imala zeleni sekret svrab I neprijatan miris. Juce sam posle 6 mes. Radila kolposkopiju I video je da imam promenu na grlicu, opisao je kao ranicu. A ja sam istrazivala nalaz I videla da je napisao AW epitel. Poslao me je da radim briseve Hpv, I polnih dr bolesti kao I vaginalni bris. Moji simptomi su intezivan svrab, zeleni sekret neprijatnog Mirisa. Ponekad bol ispod pupka. Mada brine me taj AW. Ali dr mi nista nije precizirao. Molim za odgovor

  #8803
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  AW epitel je ta ranica koju Vam je doktor naveo.

  #8811
  Jeca Tomic
  Учесник

  Mozete li mi reci da li to ne mora biti opasno u mom slucaju jer sam preplasena cekajuci rezultate? Srdacan poz

  #8816
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Ne mora biti opasno.

  #11553
  Natasa
  Гост

  Na ginekoloskom pregledu doktor je ustanovio da imam promene na grlicu materice u zoni transformacije fini aw epitel u smeru 12 i 11 h jasno ogranicen nepravilnih ivic, jod negativan u zoni aw epitela, da li ima razloga za brigu, ukoliko papa test bude uredan?

  #14036
  Jelena Ristic
  Гост

  Pitala bih ginekologa
  Pre dve godine radila sam radiotalasnu metodu loop excisiju uklanjanja promene na grliću materice radilo se tada kolposkopskoj slici nežnog mozaika koji ulazi u cervikalni kanal. Promena je uklonjena, a histopatoloska analiza pokazala cinI u jednom preseku. Posle toga kontrolni nalazi su bili u redu. Ubrzo sam zatrudnela četvrti put i sada godinu dana posle porođaja u kolposkopskom nalazu piše
  oko orificijuma uzana REE sa AW epitelom na
  16 h , ostali epitel plocastoslojevit, sch pozitivan. Doktor je rekao da treba da uradim kompletne briseve. Da li to moze biti samo upala izazvana nekom bakterijom ili se hpv virus ponovo aktivirao ? Molim vas da mi odgovorite .

  #14570
  Marija Simic
  Учесник

  Postovani,
  Pre mesec dana na pregledu mi je doktor rekao da vidi neke promene oko grlica materice koje on ne bi nazvao ranicom vec hrapavom povrsinom oko grlica,papa test je u redu.
  Za par dana treba da idem da radim papa II. Da li imam razloga da brinem?
  Inace planiram trudnocu.

  Hvala unapred.

  #17703
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Poštovana Marija,

  to je pitanje za doktora koji Vam je radio pregled.

  #18073
  Jelena
  Гост

  Poštovani, da li može da se radi papa test nekoliko dana posle cervikalnog brisa na bakterije hlamidija itd? Da li bris utiče na rezultat pape u tako malom vremenskom roku?

  #18478
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Moguće je.

  #18521
  Andjela Bojovic
  Учесник

  Postovani, imam 23 godine, na redovnom ginekoloskom pregledu ustanovljena mi je promena na grlicu konkretno AW epitel( Shiller pozitivno). Ginekolog je rekao da bi trebalo sacekati rezultate Papa testa a nakon toga diskutovati o daljim procedurama.Poslednji papa test radjen pre godinu dana II grupa, kolposkopija prvi put sada radjena. Koliko sam videla AW epitel nosi veci rizik od potencijalno malignih promena sto me je jako zabrinulo. Da li to znaci da postoji mogucnost da je ta promena pristutna duzi vremenski period i da je vec napredovala?

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 15 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button