Početna Forum Kontracepcija i siguran seks Tableta za dan posle

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #4235
  ivana497
  Учесник

  Postovani,
  imala sam sa deckom nezasticen odnos,a pre otprilike 4 meseca popila sam prvi put tabletu za dan posle.Tad kad sam je popila nisam imala nikakvih nezeljenih efekata,samo sam krvarila 2-3 dana,ali ciklus mi je bio i ostao redovan.
  Zanima me koliko bi bilo opasno da popijem i posle 4 meseca drugu tabletu? Da li bi mnogo uticalo na moje zdravsteno stanje?

  #4237
  Tajka
  Гост

  Postovani,
  Naime, imala sam nezasrucen odnos sa deckom nakon kog sam dobila menstruaciju ali smo odlucili da ipak popijrm tabletu za dan posle. Nakon dve nedelje ponovo smo imali odnos ali je kondom pukao ali nisam popila tabletu. Ovaj mesec mi kasni 8 dana. Da li sam mozda trudna ili mi mozda kasni zbog tablete?
  Unapred zahvalna.

  #4253
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  @ ivana497 – u principu preporuka je da se ne koriste tako često.

  @Tajka
  – Moguće je i jedno i drugo. Uradite test na trudnoću kako bi bili sigurni.

  #4297
  Cvrcak11k1
  Учесник

  Postovani, svoj prvi seksualni odnos imala sam 8.6. Ovulacija je trebala da mi bude 12.6. Sto znaci da sam bila u plodnim danima. Odnos je bio nezasticen, ali momak nije svrsio u mene vec pored. Za svaki slucaj sam popila tabletu Escapelle 10h nakon odnosa. Dva dana nakon odnosa imala sam tragove krvi na gacicama, ali pretpostavljam da je to bilo zbog pucanja himena. E sad, danas mi se javilo braonkasto krvarenje, pa me zanima ima li to veze sa tabletom i ima li rizika od trudnoce?

  #4302
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Najverovatnije je od tablete. Ipak ukoliko Vam bude kasnila menstruacija uradite test na trudnoću.

  #4304
  Ninna
  Учесник

  Poštovani,
  Pila sam pilule Jasmin 7 meseci sa redovnom menstruacijom nakon čega sam resila da napravim pauzu. Zadnju menstruaciju sam imala oko 23. Aprila. Nezaštićeni odnos sam imala oko 20. Maja, ali momak nije svršio u mene. Iako znam da je mala veravatnoća da zatrudnim(skoro 0) popila sam ellaOne pilulu za dan posle. Menstruaciju idalje nisam dobila, uradila sam 3 testa i svi su naravno negativni. Sinoć sam opet imala nezaštićeni sex. Sada ne znam da li da popijem još jednu pilulu za dan posle (iako znam da je štetno i da ne treba) ili da li smem da pocnem novo pakovanje pilula bez menstruacije. Trenutno nisam u mogućnosti da idem kod ginekologa pa je bilo kakav savet dobrodošao. Drugarici se desilo da je dobila menstruaciju 17 dana nakon uzimanja tablete pa sam htela da sačekam sa paničenjem.

  Veliki Pozdrav.

  #4305
  Cvrcak11k1
  Учесник

  Hvala puno! I jos nesto, posto je to braonkasto krvarenje preslo u normalno, sad je kao menstruacija, da li ovo mogu da racunam kao menstruaciju iako je 15ak dana ranije ili da cekam sledecu?

  #4308
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  @Ninna – Savet je da se javite ginekologu kako biste uradili ultrazvučni pregled. Ukoliko niste u mogućnosti sačekajte još nedelju do 10 dana, ukoliko ne dobijete menstruaciju – uradite ponovo test i javite se ginekologu. Ne uzimajte ponovo pilulu niti Jasmin.


  @Cvrcak11k1
  – sačekajte sledeće krvarenje. Uradite test na trudnoću za svaki slučaj za 3 nedelje ukoliko u međuvremenu ne dobijete menstruaciju.

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button