Početna › Forum › Ginekologija › Tumacenje rezultata
- This topic has 82 одговора, 22 гласа, and was last updated 1 year, 1 month раније by Tamara Pećanac.
-
АуторЧланци
-
28. јануара 2020. у 16:58 #10892Gordana MiloševićУчесник
U direktnom mikroskopskom preparatu:
epitelne ćelije,koke,kokobacili,polimorfonukleari u srednjem broju.
III grupa vaginalnog sekreta
Nalaz tumačiti u skladu sa kliničkom slikom.
Kakav je nalaz? Papa još nije gotov. Doktorka mi je pre nego stigao nalaz prepisala Macmirro28. јануара 2020. у 17:03 #10893GordanaГостU direktnom mikroskopskom preparatu:
epitelne ćelije,koke,kokobacili,polimorfonukleari u srednjem broju.
III grupa vaginalnog sekreta
Nalaz tumačiti u skladu sa kliničkom slikom.
Kakav je nalaz? Papa još nije gotov. Doktorka mi je pre stizanja nalaza prepisala Macmirror29. јануара 2020. у 03:10 #10895Sanja SanjaГостDruga grupa pape testa, Brisevi: kulturom nisu izolovane patogene bakterije ni gljivice.
Epitelne celije, masa kokobacila, povecan broj PMNL. Kako se resiti toga?
Hvala31. јануара 2020. у 15:25 #10908BrankaГостPostovani,mikrobioloski nalaz bakterijska vaginoza, u dir epitelu uocene slepljene epitelne celije(Clue cells), gram neg kokobacili u velikom broju, bez prisustva leukocita i laktobacila. Papa 3a grypa, cin III, zakazana konizacija. Da li je moguca intervencija posle ovakvig nalaza? Urin sterilan.
2. марта 2020. у 10:19 #11026Zlata VilicУчесникPoštovani,
Molim za tumačenje dabl testa:
Godina :36
Gestaciona starost : 12+5
Free Bhcg: 1.7 MoM
PAPP-a: 2:46
NT: 2.4 mm – 1,5 MoM
Kilaža : 68 kg
Nosna kost prisutnaRizik Daunovog sindroma : 1:719
Rizik na osnovu godina : 1:314
Rizik Edw. i Patau sindrom : 1:100000Da li su mi nalazi OK?
Malo sam čitala, izgleda da mi je PAPP-a malo povišen?
Napominjem da sam pod terapijom zbog trombofilije, uzimam fraxiparin od 0,3
Hvala unapred5. марта 2020. у 08:56 #11048MariГостPostovani, Molim Vas za tumacenje nalaza:
Bris vagine i cerviksa:
I brisu vagine i brisu cerviksa: izolovan je Lactobacillus spp
Nije izolovana Candida sppBakterisjka vaginoza DMP:
U direktnom mikroskopskom preparatu: epitelne celije, koke, bacili,leukociti u srednjem broju
Nalaz NE ukazuje na Bakterijsku vaginozu.Hvala unapred na odgovoru
Srdacan pozdrav11. марта 2020. у 13:03 #11077Sara0005ГостPoštovani,
Značilo bi mi Vaše mišljenje. Naime, konstatno mi se vracaju stanja poput kandide i bakterijske vaginoze.
Nalaz koji sam uradila pre nekoliko dana je sledeci:
Patogene bakterije nisu izolovane
candida spp/veliki broj
Trichomonas vaginalis nije nadjen
DMP/VB: epitelne celuje, lactobacili, gram pozitivne koke, blastospore i pseudomicelska vlakna, veliki broj leukocita. Isti nalaz je i za DMP/CB.
Da li postoji mogućnost alternativnog lečenja kao što je primena irigatora MultiGyn ili moraju opet vaginalete? I sta predstavlja opis DMP/VB, da li postoji tu da nesto nije u redu? Hvala unapred.12. марта 2020. у 10:48 #11083SanjaГостPostovanje
Da li mozete da mi odgovorite po ovim mojim rezultatima sa papa testa da li imam bakterije i da li je potrebno lecenje?
Citoloski nalaz
PA:II
Laktobacili
NILM(negativno na intraepitelne lezije i malignitet)
Kontrola za godinu dana17. марта 2020. у 09:52 #11134IvanaГостPostovani,
Radila sam rezultate i nalaz je sledeci: vaginalni i cervikalni bris (zasejane podloge ostale su sterile).
Direktan mikroskopski preparat :epitelne ćelije, bacili, veliki broj pmn.
Zanima me Vase mišljenje, da li je nalaz uredan ili treba da uradim još neke rezultate?
Unapred zahvalna18. марта 2020. у 07:55 #11141LejlaГостPostovani,
13 sedmica sam trudnoce, 37 god, druga trudnoca. Ginekologinja mi je rekla da je sve uredu osim hiperehogenog crijeva koje se prikazuje kao takvo…savjetovala nifty test. Molim vase misljenje27. марта 2020. у 16:00 #11199MakaГостPostovani,
Da li mozete da mi kazete sta predstavljaju sledeci rezultati:bris vagine-zasejane podloge ostale su sterilne i bris cerviksa- zasejane podloge ostale su sterilne. Pitam jer nista nisam koristila ni tablete ni vaginalete, apolutno nista, a pise da je sterilno. Zbog vanrednog stanja me zanima ne znam da li je nesto ozbiljno pa moram da odem kod ginekologa?!
Unapred zahvalna7. априла 2020. у 15:57 #11264TeodoraГостPoštovani, u vaginalnom brisu su mi pronađene epitelne ćelije, laktobacili i mali broj leukocita, a u cervikalnom to isto i umeren broj leukocita.
Patogene bakterije i gljivice nisu izolovane, trichomonas vaginalis nije nađen.
Bris sam radila prvenstveno zbog nelagodnog osećaja-svraba u intimnoj regiji koji ne prolazi. Šta mi predlažete?
Hvala unapred na odgovoru6. маја 2020. у 14:55 #11459GoranaГостPostovani,
Potreban mi je Vas savet. Bila mi je PAPA IIIa grupa, nakon koriscenja vaginaleta i terapije radjena je I kolposkopija koja je po misljenju lekara dobra. Sada sam opet radila kontrolni PAPA test gde je ustanovljena II grupa a na nalazu pise I sledece:
-NILM (negativno na intraepitelne lezije I malignitet)
-Inflamatorne promene na plocastim celijama, vakuolizacija, perinuearni halo, pseudoacidofilija, bubrenje jedra.Da li je to dobar, odnosno normalan nalaz I sta bi po Vasem misljenju trebao da bude sledeci korak?
Unapred zahvalna!
12. маја 2020. у 18:09 #11504MarijaГостPoštovani,
Da li je ovo uredan nalaz (u pitanju je prvi ginekološki pregled):
Ćelije površnih slojeva (preovlađuju intermedijarne) skvamoznog epitela bez atipije, ima le (pretpostavljam da su ovo leukociti) i koilocitoze
Cilindrične ćelije normalnog izgledaPA II
Još uvek nisam uradila Kolposkopiju
Najviše me je uplašila koilocitoza jer zaista vodim računa o svemu, jedino što mi trenutno predstavlja problem je jedan jajnik policističnog izgleda za koji bih trebala da uradim testiranje hormona.
-
АуторЧланци
- Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.