Početna › Forum › Ginekologija › Tumacenje rezultata
- This topic has 82 одговора, 22 гласа, and was last updated 1 year раније by Tamara Pećanac.
-
АуторЧланци
-
4. јуна 2020. у 14:50 #11694AnaГост
Šta znači brojni neutrofilni granulociti na PAPA testu?
18. јуна 2020. у 18:16 #11814LidijaГостMozete li mi protumaciti ovaj nalaz:
Bakteriološki: Kulturom izolovana fiziološka mikroflora
DMP: Epigelne ćelije, laktobacili, cocce, retki leukociti
Mikološki: Gljivice roda Candida spp. mali broj.
Hvala26. јуна 2020. у 16:34 #11953RadmilaГостPostovani, na nalazu cervikalnog brisa mi stoji bakterijska vaginoza pozitivna. Zanima me sta to znaci. Meni taj nalaz treba za hsg. Predpostavlja da zbog toga necu moci da ga radim i ds mi treba terapija Hvala Vam unapref na odgovoru
29. јуна 2020. у 08:51 #11997anna_УчесникPostovani,
Bila sam na uz, pa ako mozete da mi protumacite izvestaj jer Dr nije bila bas recita.
Napomena: Pijem antibebi pilule
Dg. Z30
Uterus: u AVF homogene strukture miometrijuma 59x33mm
END. 6mm
O.D. uz uterus 24×13
O.S. 26x11mm
DUGLAS: bez slobodne tecnosti29. јуна 2020. у 10:20 #12000Ivana JeroticУчесникU 38-oj sam nedelji trudnoce. Radila sam briseve. Rezultati su sledeci:
Vaginalni sekret-preparat: pločast epitel, masa gram pozitivnih bacila, kokobacili, gram pozitivne koke. Da li je ovo nesto opasno?3. септембра 2020. у 10:55 #13168Milica MГостPoštovani,
Možete li mi reći šta znače sledeći rezultati:
1. VAGINALNI BRIS – kultura sa op
Lactobacillus spp.
NALAZ U DIREKTNOM PREPARATU:
Vaginalne epitelne ćelije;
Laktobacili u srednjem broju;2. CERVIKALNI BRIS -kultura
Lactobacillus spp.Hvala
12. септембра 2020. у 17:40 #13315Zoki-zokiГост16. септембра 2020. у 01:45 #13375alisa_1982УчесникPostovani dr Petroviću,
Ljubazno vas molim za pojasnjenje rezultata cervikalnog i vaginalnog brisa na bakterije.
Interesuje me koja vrsta upale može biti uzročnik povecanog broja leukocita?
U trenutku uzimanja brisa imala sam problem sa genitalnim herpesom da li može to biti u pitanju ili nešto drugo?
Rezultati na mikoplazmu, hlamidiju i ureaplazmu su negativni.Brisevi genitalnog trakta/cervikalni bris
REZULTAT ANTIBIOGRAM
Patogene bakterije nisu izolovane
Metoda: 1/1, 2/2, 6/1
Direktni preparat: epitelne ćelije, laktobacili, Gram pozitivne koke, Gram negativni bacili, leukociti u velikom broju.Brisevi genitalnog trakta/vaginalni bris
REZULTAT ANTIBIOGRAM
Izolovana fiziološka flora Metoda: 1/1, 2/2, 6/1
Direktni preparat: epitelne ćelije, laktobacili, Gram pozitivne koke, Gram negativni bacili, leukociti u velikom broju.Hvala
21. октобра 2020. у 08:17 #13973VesnaГостPostovanje,
dobih sadove rezultate,
U direktnom mikroskopskom preparatu viđene epitelne ćelije, laktobacili,spore gljivica, umeren broj polimorfonuklearnih leukocita
Patogene bakterije nisu izolovane.
Gljivice iz roda Candida umeren broj… jasno mi je da je izolovana gljivica Candida,ali me interesuje ovaj prvi deo nalaza… hvala.21. октобра 2020. у 18:10 #13981Marko DjakУчесникDa li možete pomoći, šta znači ovaj nalaz?
Uterus u AVF, pravilnih kontura i homogene teksture miometrijuma.
Endometrijum 9.7mm, sekretorne faze, nehomogena građa, fundus sedlast.
Levi i desni ovarijumi urednih ehosonografskih karakteristika.
U Cavumu Douglasi nema slobodne tečnosti.Hvala!
22. октобра 2020. у 15:38 #13996EmaГостPostovani, stigao mi je rezulatat bakteroloski pregled bris vagine. Zasejane podloge ostale su sterilne- N-Score 5 izmenjena vaginalna flora.
28. октобра 2020. у 10:17 #14106TamaraГостPostovani,
Dobila sam nalaz Cervikalnog brisa i pise da gljivice i bakterije nisu izolovane ali sta znaci ovo dr.
U direktnom mikroskopskom preparatu vidjene su epitelne celije, laktobacili, mali br polimorfonuklearnih leukocita?25. новембра 2020. у 14:50 #15857LunaГостPoštovani,
Zamolila bih vas da mi protumačite rezltat briseva, ukoliko je ikako moguće.
Naziv analize: Bakterijska vaginoza DMP – Uzorak: Negativan; Napomena: U direktnom preparatu viđene su epitelne ćelije, gram pozitivni i gram negativni sitni bacili, blastospore gljiva i veliki broj PMN leukocita. Da li je tu nešto problematično?
Naziv analize: Bris vaginalni (bakt/mik) – Uzorak: Patogene bakterije nisu nađene; Napomena: Gljive iz roda Candida su izolovane u malom broju. Da li je u tom slučaju potrebna terapija za Candidu?
Cervikalni bris je negativan. Od simptoma imam povremeno osećaj kao da imam upalu bešike, ali je urinokultura takođe negativna.
Unapred vam se zahvaljujem na savetu.
Srdačan pozdrav,
Luna15. децембра 2020. у 18:54 #16697SanjaГостPostovanje. Nađene su enenterococus bakterije u cervikalnom brisu i veci broj hemofilija promena na grliću materice 1,5 do 2 centimetra braon iscedak iz materice već godinu dana pa me zanima vaše mišljenje sada sam popila kutiju panklava šta dalje
-
АуторЧланци
- Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.