Početna Forum Ginekologija Uklanjanja materice i jajnika

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #835
  JelenaPetric
  Учесник

  Postovani, pre tri nedelje mi je odstranjena hiruskim putem materica i jajnici kako bi se sprecilo sirenje tumora na jajniku.
  Od doktora jos uvek nisam dobila terapiju kojom bi trebala da zamenim nedostatak materice i jajnika. Na forumima sam proscitala da zene obicno piju hormonske tablete kako bi se ponovo uspostavio balans u organizmu. Imam 32 godine i plasim se za zdravlje.
  Molim Vas da mi kazete svoje misljenje u vezi terapije. Dali je potrebno piti odredjene lekove ili nije i kome da se obratim.
  Hvala.

  #836
  dr Boba
  Гост

  Poštovana Jelena,

  Vaše pitanje je na mestu mada je na njega malo teže odgovoriti jer ima mnogo faktora koji su uključeni u donošenje odluke da li ili ne početi HRT(Hormone Replacement Therapy).
  Mora se imati u vidu zbog čega je operacija urađena, anamnestički podaci (da li u porodici postoje rođaci sa rakom dojke), da li imate i koliko su izraženi menopauzalni simptomi, da li imate problema sa jetrom itd…
  S obzirom da su Vam udaljeni jajnici i materica, terapija bi bila estrogenom. Međutim, kako ima i pluseva i minuseva povezanih sa tom terapijom, predlažem da odete kod ginekologa kako bi porazgovarali o vašem pojedinačnom slučaju, kako bi bili upoznati o koristima i rizicima i dogovorili se o mogućoj terapiji.
  Srdačan pozdrav,
  Dr Slobodanka Petković

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
Call Now Button